Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Επιστολή του προέδρου της ΔΕΥΑΠ για το νερό και την πολιτική της επιχείρησης ως σήμερα

Πάτρα: Επιστολή του προέδρου της ΔΕΥΑΠ γ...

Κοινοποίηση στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και δήμαρχο Πατρέων

Επιστολή - διαμαρτυρία και ταυτόχρονα ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση απέστειλε στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, όπως επίσης και στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας.

Το περιεχόμενο της επιστολής:

"Σε πρόσφατη συνάντησή σας με αντιπροσωπεία του Δήμου, όπου επικεφαλής ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, ανακοινώσατε μέσω του τύπου, την παροχή προς το Δήμο της πίστωσης 828.000,00€ για εξόφληση χρήσης νερού του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΕΑΚ), κάνοντας παράλληλα αναφορά για το υψηλό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ.

Όπως προφανώς γνωρίζετε, το παραπάνω ποσό αποτελεί εκτέλεση  δικαστικής απόφασης για οφειλές προς τη ΔΕΥΑΠ και μέρος των συνολικών οφειλών του ΠΕΑΚ,  οι οποίες μετά την καταβολή του παραπάνω ποσού, ανέρχονται σε 1.067.000,00€ , έως τις 31/12/2015.

Στο ΠΕΑΚ  ανήκουν το κολυμβητήριο  ΠΕΠΑΝΟΣ, το προπονητικό κέντρο ΤΟΦΑΛΟΣ και το κολυμβητήριο Αγυιάς.

Από το ποσό που μας δώσατε, κατέβαλε η ΔΕΥΑΠ 430.560,00€, ως φόρο και προκαταβολή φόρου στη ΔΟΥ δηλ. στο κράτος.

Αυτό συμβαίνει γιατί με απόφαση της κυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από 1/1/2014, οι ΔΕΥΑ θεωρούνται εμπορικές επιχειρήσεις  και έτσι φορολογούνται.

Ο Ιδρυτικός Νόμος 1069/80 των ΔΕΥΑ, τις χαρακτηρίζει επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, κοινωφελούς ή ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Όσον αφορά το υψηλό τιμολόγιο που επικαλείσθε, όσα αναφέρουμε παραπάνω  επιβεβαιώνουν ουσιαστικά ότι έχουν μετατρέψει, οι μέχρι σήμερα αστικές κυβερνήσεις, το νερό σε εμπόρευμα  από κοινωνικό αγαθό. Παρόλα αυτά, αν γινόταν δεκτό το αίτημά μας, η χρέωση της ΔΕΗ να μην είναι με βάση το οικιακό τιμολόγιο, αλλά να ισχύει ότι στις μεγάλες επιχειρήσεις, τα  λαϊκά νοικοκυριά  δε θα πλήρωναν  σε αυτή την τιμή το νερό, αλλά με μικρότερη. Μόνο για τα αντλιοστάσιά μας καταβάλλουμε  στη ΔΕΗ ετησίως το ποσό των 1.100.000,00€.

Παρόλα αυτά, για το χρόνο που έχουμε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ, στην τιμολογιακή μας πολιτική  προσπαθούμε  να εξαντλούνται ότι όρια  υπάρχουν, για να μην  χαρατσώνονται  οι λαϊκές οικογένειες, για να μη στερούνται το νερό οι άνεργοι και όσοι είναι στο όριο της φτώχειας.

Σ’αυτή  την κατεύθυνση και με βάση την τιμολογιακή πολιτική του 2016, μειώνεται  το κόστος χρήσης  από το ΠΕΑΚ κατά 40% περίπου, για να μην μετακυλύεται  αυτό το κόστος σε όσους αθλούνται και χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες υποδομές".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις