Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Έως τώρα γνωρίζαμε μια άλλη… Πηνελόπη Δέλτα»- Παρουσίαση βιβλίων των Εκδόσεων «Πικραμένος»

«Έως τώρα γνωρίζαμε μια άλλη… Πηνελόπη Δ...

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2016

Εξέπληξε και ενθουσίασε το κοινό η εκδήλωση για τη σειρά «Αλληλένδετες Βιογραφίες» και τις δύο νέες εκδόσεις για την Πηνελόπη Δέλτα από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» χθες, 17 Φεβρουαρίου 2016, στην Αθήνα.

Το απαιτητικό φιλαναγνωστικό κοινό της Εστίας Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκε στην ιστορική αίθουσα της οδού Κ. Παλαιολόγου πριν τις 18.30, ώρα έναρξης, τόσο για να συναντήσει τη Μίτση Σκ. Πικραμένου, συγγραφέα της εκδοτικής σειράς, που βιογραφεί εμβληματικές προσωπικότητες του ύστερου 19ου αι και του πρώτου μισού 20ού αι., όσο και για να καλοδεχθεί τη νέα έκδοση της Εργογραφίας της Πηνελόπης Δέλτα, αλλά και την εμπλουτισμένη έκδοση της Βιογραφίας της Πηνελόπης Δέλτα που κυκλοφόρησαν μόλις χθες από τις πατρινές Εκδόσεις «Πικραμένος».

Η πρωτοτυπία της βιογραφίας της Λουίζας Ριανκούρ, του Ίωνα Δραγούμη, του Παύλου Μελά και της Πηνελόπης Δέλτα χάρη στην πολυετή και εργώδη αρχειακή έρευνα της Μίτσης Σκ. Πικραμένου τονίστηκε από τις καίριες παρεμβάσεις και καταθέσεις ανάγνωσης των ομιλητριών. Οι κυρίες Νέλλη Βουτσινά (από τις εκδόσεις), Ανδρονίκη Χρυσάφη (ιστορικός), Ρίτα Καραβασίλη (αρχιτέκτων) έθεσαν το ιστορικό πλαίσιο και αποκάλυψαν ψηφίδες από τη σημασία ανάδειξης των βιογραφούμενων προσώπων, της ζωής και της συνολικής συνεισφοράς τους στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, η κ. Πικραμένου μίλησε για τον τρόπο αναζήτησης τεκμηρίων πριν τη γραφή, την έρευνα σε αρχειακές πηγές για το κάθε πρόσωπο και αποκάλυψε τεκμηριώνοντας άγνωστα, ακόμη και σε ειδήμονες, γεγονότα και στοιχεία για τα πρόσωπα που βιογράφησε ήδη. Λόγω της ημέρας, η αναφορά στην Πηνελόπη Δέλτα αποτέλεσε πρόκληση για το κοινό. Ο τόμος της Εργογραφίας της Πηνελόπης Δέλτα, πέραν του ότι φωτίζει όψεις της συγγραφικής δημιουργίας της Δέλτα και νοηματοδοτεί διαφορετικά πια την ανάγνωση των έργων της, προσφέρει 19 άγνωστα κείμενα της Δέλτα, συγκεντρωμένα για πρώτη φορά σε μια έκδοση.

Αξιοπρόσεκτο ήταν ότι οι ακροατές επαναλάμβαναν πως γνώριζαν μια «άλλη Δέλτα» έως τώρα. Η συγγραφέας υπέγραψε βιβλία της και συνομίλησε με τους αναγνώστες έως αργά.

Τα βιβλία «Η εργογραφία της Πηνελόπης Δέλτα: Ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να κάνω, οι ψυχές μας είναι ένα» και «H βιογραφία της Πηνελόπης Δέλτα: Πρέπει ο θάνατός μας να ωφελήσει σε κάτι, ειδεμή είναι άχρηστος» διατίθενται από σήμερα στα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture