Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τα pop art ζωγραφικά έργα του Πατρινού εικαστικού και γιατρού Κώστα Σπυρόπουλου θα παρουσιαστούν στην καρδιά της Ευρώπης

Τα pop art ζωγραφικά έργα του Πατρινού ε...

Από τις 25 Φεβρουαρίου 2016 στην γκαλερί "Theorema" στις Βρυξέλλες

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 στις 18:30 το απόγευμα, στην Γκαλερί "Theorema" στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Πατρινού εικαστικού δημιουργού και επιστήμονα – ιατρού, καθηγητή πνευμονολογίας στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο Κώστα Σπυρόπουλου με τίτλο "Η Pop Art στην Ελληνική ζωγραφική, μια αυτοαναφορά".

Ο γνωστός ζωγράφος που έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις τόσο στην Πάτρα όπως στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο όσο και στην Αθήνα στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου Ευταξία, αποφάσισε να δείξει την δουλειά του στις Βρυξέλλες για να επικοινωνήσει και να θέσει σε δοκιμασία τον τρόπο αντιμετώπισης της σύγχρονης ζωγραφικής.

Η Ελληνική Τέχνη, όπως και οι κοινωνικές δομές, ακολούθησε μια τεθλασμένη πορεία από την αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους μέχρι σήμερα. Η Pop Art δείνει διαφορετική υπόσταση σε πράγματα καθημερινής χρήσης και τα μετατρέπει σε εργαλεία έκφρασης. Τα αντικείμενα της βιομηχανικής παραγωγής, στην μετανεωτερική εποχή, απαλλαγμένη από το φορτίο της σκοπιμότητας και το βάρος της διαφήμισης αποκτά διαφορετική οπτική που μπορεί να ελευθερώσει την αισθητική και κατά συνέπεια και την σκέψη του παρατηρητή, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο μύθος της αισθητικής γεννά νοοτροπία η οποία μπορεί να ερμηνεύσει τον χρόνο είτε ως κυκλική είτε ως ευθύγραμμο φαινόμενο. Είναι γεγονός ότι η pop art γεννήθηκε στα εργαστήρια της Βόρειας Ευρώπης και των ΗΠΑ. Η ερμηνεία όμως του σύγχρονου αστικού Ελληνικού τοπίου μέσα από την υπόστασή της ανοίγει δίαυλους επικοινωνίας με την Δυτική διανόηση, αλλά και την κουλτούρα που είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τον Σπυρόπουλο για την δημιουργία του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Μύθου. Ο τρόπος που αναγιγνώσκουμε τον μύθο παράγει και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Στην Ελλάδα σήμερα χρειάζεται πραγματικά ένας "Αληθινός" Ελληνικός Μύθος που να είναι απαλλαγμένος από τις αναλώσεις των πολύπλοκων ιστορικών διαδρομών και φορτίων.

*Η έκθεση ζωγραφικής του Πατρινού Κώστα Σπυρόπουλου αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των Ευρωπαίων αλλά και των Ελλήνων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην καρδιά της Ευρωπαικής Ένωσης, στις Βρυξέλλες του Βελγίου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του Κώστα Σπυρόπουλου στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Ο Πατρινός εικαστικός Κώστας Σπυρόπουλος εκθέτει στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture