Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όλη η Ζάκυνθος στο πλευρό της 28χρονης Ντένιας – Συγκεντρώνουν λεφτά για να νοσηλευτεί στη Βοστόνη

Όλη η Ζάκυνθος στο πλευρό της 28χρονης Ν...

Παρέμβαση και του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή

Ζακυνθινό συναγερμό έχει σημάνει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μια 28χρονη από το νησί. Η Διονυσία (Ντένια όπως την ξέρουν οι φίλοι της), κόρη του Σπύρου Παράσχη (συνταξιούχου του ΟΤΕ Ζακύνθου) διαγνώστηκε με πολύ σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά.

Η ίδια και η οικογένειά της ζητάει τη στήριξη και τη βοήθεια του καθενός από εμάς προκειμένου να φύγει με ειδικό στελεχωμένο λιαρ τζετ άμεσα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε εξειδικευμένη Ογκολογική κλινική στην Βοστόνη (Αμερική).

Το κόστος ωστόσο για τη νοσηλεία της ξεπερνά την οικονομική δυνατότητα της οικογένεια της.

Την ίδια στιγμή η γραφειοκρατία των δημοσίων υπηρεσιών σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο για την έγκαιρη αντιμετώπιση της ασθένειας της. Οι προσπάθειες που γίνονται έχουν κινητοποιήσει τους πάντες που βασιζόμενοι προσωπική ευαισθησία κάθε ανθρώπου του ζητούν να συνδράμει με κάθε τρόπο για να βγει νικήτρια στον αγώνα που δίνει.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον είναι έκδηλο και προέρχεται από τον υφυπουργό Πολιτισμού-Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή μέχρι επιστημονικούς, κοινωνικούς φορείς, συλλόγους αλλά και καλλιτέχνες. Από την προσπάθεια δεν λείπουν ούτε οι απόδημοι σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και εάν βρίσκονται.

Επόμενη κίνηση οι ΠΑΕ

“Έχω κάνει την κυβέρνηση άνω-κάτω και άμεσα θα δρομολογηθεί το ζήτημα”, δήλωσε μας ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής ο οποίος βρισκόταν καθ΄ οδόν προς το νοσοκομείο για να βρεθεί κοντά στην ίδια και τους γονείς της.

Γνωστός για τις ευαισθησίες του από την πρώτη στιγμή που το πληροφορήθηκε άρχισε ένα τιτάνιο αγώνα και κύκλο επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία και με το Ανώτατο Συμβούλιο υγείας. Επόμενη κίνησή του, όπως μας αποκάλυψε, προκειμένου να συνδράμει και οικονομικά είναι να απευθυνθεί στις ΠΑΕ προκειμένου να ενισχύσουν την 28χρονη Ντένια και οικονομικά.

 

Οργανώνεται συναυλία

Πέρα από τον απλό κόσμο που εκφράζει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του, άμεση υπήρξε η κινητοποίηση κοινωνικών και επιστημονικών φορέων αλλά και καλλιτεχνών.

Ήδη ανακοίνωση έχει εκδώσει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου, ενώ οι “Τσιριτσάντζουλες” οργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης που θα γίνει σε Αθήνα ή/και Ζάκυνθο με τη συμμετοχή και τοπικών σχημάτων. “Πέρα από την τέχνη είμαστε και άνθρωποι και αυτό δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ από μέσα μας. όπως έχουμε κάνει σε τόσες άλλες περιπτώσεις έτσι θα κάνουμε και τώρα για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη”, δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Νίκος Γιούσεφ.

 

Το διαδίκτυο

Ελάχιστα υπήρξαν τα λεπτά που απαιτήθηκαν για να κάνει το γύρο του διαδικτύου η θλιβερή αυτή είδηση. Μάλιστα, την ανάρτηση και ταυτόχρονα έκκληση για βοήθεια έκανε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο facebook όπου έχει δημιουργηθεί σελίδα, στην οποία γίνονται μέλη όλοι όσοι συμπαραστέκονται στον αγώνα της. Ήδη η σελίδα απαριθμεί πάνω από 2000 μέλη.

Το θέμα ταυτόχρονα απασχόλησε και ειδησιογραφικές σελίδες σε ολόκληρη τη χώρα που με συμπάθεια πρόβαλαν το θέμα.

Η ανάρτηση

Η συγκινητική ανάρτηση της Ντένιας κάνει το τελευταίο 24ωρο τον γύρο του διαδικτύου:

“Είμαι η Διονυσία Παράσχη. Όσοι με ξέρετε, με φωνάζετε Ντένια.

Το Μάρτιο γίνομαι 28. Έχω διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά.

Όλοι λένε ότι η μάχη με τον καρκίνο είναι άνιση, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να σε θεραπεύσουν οι κατάλληλοι γιατροί.

Ζητώ να μου προσφέρετε ό,τι είναι δυνατόν, ένα βήμα που θα με φέρει πιο κοντά στην ελπίδα.

Να με βοηθήσετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι, να συνεχίσω να ζω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δραματοποιώ καταστάσεις, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κάθε θετική σκέψη, η πιο μικρή συνδρομή, θα μου δώσουν πνοή να συνεχίσω.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς!”

Μάλιστα, συνοδεύεται και από τη δημοσιοποίηση του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο δικαιούχος είναι ο Σπυρίδων Παράσχης του Γεωργίου και ο οποίος είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 345 / 747546-27

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 7701 10345 00000 34574754627

 

 

Πηγή: imerazante.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις