Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκίνησε να προβάλλεται στην Πάτρα το "Ουζερί Τσιτσάνης" του Μ. Μανουσάκη - Δείτε μία από τις ωραιότερες σκηνές του φιλμ

Ξεκίνησε να προβάλλεται στην Πάτρα το &q...

Στη σκηνή είναι ο Βασίλης Τσιτσάνης - Α. Κωνσταντίνου με τη τραγουδίστρια Λέλα

Ο έρωτας ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας στην κατοχική Θεσσαλονίκη του 1944 με φόντο το θρυλικό ουζερί που άνοιξε ο Βασίλης Τσιτσάνης στην πιο παραγωγική στιγμή της καριέρας του, όπου και λέγεται πως συνέθεσε ορισμένα από τα ωραιότερα τραγούδια του όπως τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», αποτελεί τη μαγιά της νέας ελληνικής ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης» σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη.

Αυτή είναι η 4η κινηματογραφική ταινία που υπογράφει σκηνοθετικά ο κ. Μανουσάκης ενώ το σενάριο προέρχεται από το εξαιρετικό ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

Ξαναδιαβάζοντας μια σκοτεινή σελίδα της ελληνικής ιστορίας, η ταινία χαρτογραφεί και την σχέση που ανέπτυξε ο Βασίλης Τσιτσάνης (στο ρόλο ο συμπαθής νέος ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου που είχε παίξει και στην ταινία «Παράδεισος» του Πατρινού Παναγιώτη Φαφούτη) με τη νεοφερμένη στο ουζερί Λέλα, την τραγουδίστρια που τον συνόδεψε στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Το νέο αυτό κλιπ της ταινίας συστήνει αυτή την πρώτη γνωριμία υπό τους δοκιμαστικούς ήχους της πρόβας του τραγουδιού του Τσιτσάνη «Απ’ τη Μάνα μου Διωγμένος» από την Λέλα.

Στην ταινία που παρά τις σχετικά μέτριες κριτικές (όσοι πάντως θεατές την είδαν μιλούν για σκηνές ιδιαίτερης συγκίνησης) πρωταγωνιστούν οι: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λάκης Κομνηνός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαρία Καβουκίδη, Μιχάλης Αεράκης, Χρήστος Αιβάζης, κ.α.

Mία παραγωγή της ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε. σε συμπαραγωγή με τους ΟΤΕ TV & ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗ με την υποστήριξη των TOPCUT MODIANO & του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

ΣΚΗΝΙΚΑ: Αντώνης Χαλκιάς

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Άννα Μαχαιριανάκη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Θέμης Καραμουρατίδης

ΜΟΝΤΑΖ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κωστής Γκίκας

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Μανώλης Μανουσάκης

ΜΙΞΑΖ : STUDIO 19 – Κώστας Μπώκος

ΗΧΟΣ: Δημήτρης Αθανασόπουλος

ΣΕΝΑΡΙΟ : Βασίλης Σπηλιόπουλος – Άντα Γκουρμπαλή – Μανούσος Μανουσάκης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μαρία Μανουσάκη.

Το φιλμ διανέμει η εταιρεία Feelgood.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture