Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ιατρική ημερίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα την Τετάρτη στην Πάτρα

Ιατρική ημερίδα για τον καρκίνο του πνεύ...

Στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Patras Palace

Η Επιτροπή Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας διοργανώνει μία επιστημονική εκδήλωση με κεντρικό θέμα τον καρκίνο του πνεύμονα αυτή την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Patras Palace στην Όθωνος Αμαλίας και Ζαίμη, με ώρα έναρξης στις 19.00 το απόγευμα.

Ο καρκίνος του πνεύμονος είναι σήμερα πρώτος σε αιτία θανάτου από καρκίνο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, γι’ αυτό χωρίς υπερβολή αποτελεί μία παγκόσμια επιδημία. Το κάπνισμα ενοχοποιείται για τις περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου πνεύμονος, αφού 9 στους 10 ασθενείς είναι ενεργοί ή πρώην καπνιστές.

Η πρόληψη μέσω της διακοπής καπνίσματος μαζί με την πρώιμη διάγνωση αποτελούν τα κυριότερα όπλα στην επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός πως έχουν γίνει βήματα προόδου όσον αφορά και στην αντιμετώπιση με την πρόοδο της μοριακής βιολογίας και την ανακάλυψη ουσιών που βοηθούν στη στοχευμένη θεραπεία του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου.

Όλα τα ανωτέρω θα αναλυθούν από ειδικούς επιστήμονες στην διάρκεια της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί με την διοργανωτική πρωτοβουλία της Επιτροπής της Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being