Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εκκρεμές ο Τσίπρας

Εκκρεμές  ο Τσίπρας

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Εκκρεμές  ο Τσίπρας!!

Σε κορυφαίες στιγμές, επιβαλλομένης προσοχής και αυτοσυγκεντρώσεως, ο Πρωθυπουργός, επέδειξεν αντίθετες προτιμήσεις. Τα όσα παρακολουθήσαμεν κατά την επίσημην άφιξην του  Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στην χώραν μας δεν ήταν καθόλου τιμητικά. Έφυγαν από  πρωτόκολλον. Και σε τόσον σοβαρές στιγμές, σε παγκόσμιον επίπεδον τηρούμενες  μετ’ ευλαβείας, όχι μόνον στην Ελλάδα, οι αβελτηρίες και  μη τηρήσεις των επικρατούντων, δεν επιτρέπονται. Στο Μνημείον του Αγνώστου Στρατιώτου, μετά την κατάθεσην στεφάνου από τον Γάλλον Πρόεδρον έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων. Πρώτα η Μασσαλιώτιδα και κατόπιν ο Ελληνικός. Ο Τσίπρας ήταν στα δεξιά του Ολάν. Είχε «σταυρωμένα» τα χέρια και μόλις άρχισε ο Γαλλικός Εθνικός Ύμνος  τα έφερε στα πλευρά για μισόν δευτερόλεπτον και αμέσως επανήλθεν στην σταυροχειρίαν. Εκτός αυτού συνεχώς κινούσε  δεξιά και αριστερά  το σώμα του, χωρίς να έχει σταθερήν  στάσην όπως επιβάλλει η στιγμήν κατά απολύτως εθιμοτυπικήν και με οδηγόν το συναίσθημα σεβασμού  προς την πατρίδα,  τάξην, κάτι το επικρατούν παγκοσμίως. Ένα λεπτόν της ώρας προσοχή δεν είναι αβάστακτον!!

Αμέσως μετά ο Γάλλος Πρόεδρος έδωσεν συνέντευξην στα Γαλλικά Μέσα Ενημερώσεως. Δίπλα  του πάλιν ο Τσίπρας, ο οποίος περιέφερεν το βλέμμα σε διαφόρους δικούς του, κρυφογελούσε ή έκανε μορφασμούς με τα χείλη κλπ.

Όλα αυτά τα έχουν καταγράψει οι Τηλεοπτικοί φακοί  Ελληνικοί και ξένοι  και πιστεύομεν να μη τα σχολιάσουν, διότι  θα τα επαυξήσουν  και θα επέλθει μάλλον διασυρμός. Ορισμένα  πρέπει να τηρούνταν. Δεν επιτελούν καινοτομίες, αλλά μικρά λάθη, τα οποία δεν έχουν πάντα ευχάριστην κατάληξην. Όταν δε προέρχονται  από κορυφαίους πολίτικους παράγοντες είναι περισσότερον διασυρτικά.

Το θέμα της αενάου μετατοπίσεως του βάρους του σώματος από τον Πρωθυπουργόν, το παρατηρούμεν σε ομιλίες στην Βουλήν  ή όπου αλλού γίνονται.  Ακόμα αυτό συμβαίνει σε περιπάτους με το ένα χέρι στην τσέπην, αλλά και ομιλίες με την ιδίαν στάσην. Ο Πρωθυπουργός κατά τεκμήριον είναι άψογος στις κινήσεως και τις ενέργειές του, και επομένως έχει μιμητές, ως πράττων  καλήν  πράξην. Ο μιμητισμός αυτός έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με την περίπτωσην  του λαιμοδέτου. Φανατικοί οπαδοί του λαιμοδέτου, τον περιφρόνησαν τώρα για να φαίνονται εκσυγχρονισμένοι και να μη είναι αντίθετοι με τα όσα τηρεί ο Αρχηγός. Η έλλειψη λαιμοδέτου από τον Πρωθυπουργόν σε κορυφαίες διεθνείς εκδηλώσεις, δεν αποτελεί εισαγωγήν επιβαλλομένης καινονομίας, αλλά ουσιώδη παράλειψην του πρωτοκόλλου. Η έλλειψη δε λαιμοδέτου με  μαντηλάκι στο σακκάκι δεν συνταυτίζονται!!

Δεν θα ήταν παράβλεψη ή επιβλαβές, η  αποχή από κάποιες αρχές, η τήρηση του πρωτοκόλλου και η αποφυγή των παλλινδρομήσεων κατά την διάρκειαν της Πρωθυπουργίας.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις