Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίτιμος Δημότης των Σπετσών αναγορεύτηκε ο James Watson

Επίτιμος Δημότης των Σπετσών αναγορεύτηκ...

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τον έχει αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής

Επίτιμος Δημότης των Σπετσών αναγορεύτηκε ο James Watson. Η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπετσών ελήφθη για την προσφορά του James Watson στην Επιστήμη και στην Ανθρωπότητα και για την υποστήριξη της Χώρας μας.

Η αναγόρευση θα γίνει το καλοκαίρι του 2016, στα πλαίσια του εορτασμού των Πενήντα Χρόνων από την συμμετοχή των James Watson και Francis Crick στο πρώτο Συνέδριο Μοριακής Βιολογίας στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Αναργύρειο Σχολή Σπετσών, το 1966.

Ο Δήμος Σπετσών, σε συνεργασία με την Αναργύρειο Σχολή, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών, προγραμματίζει εκδήλωση προς τιμήν του James Watson.

Τον Ιούλιο του 1966, στο Συνέδριο Μοριακής Βιολογίας στις Σπέτσες, οι James Watson και Francis Crick συμμετείχαν με ανακοινώσεις τους για την Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA, για την οποία είχαν βραβευτεί με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας το 1962. Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται από πολλούς ως η κορυφαία όλων των εποχών.

Ο James Watson ήταν ο Επίσημος Προσκεκλημένος και Κεντρικός Ομιλητής στο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας τον Απρίλιο 2011, με τίτλο ομιλίας του “Discovering the Double Helix of DNA”. Το Πανεπιστήμιο Πατρών τον τίμησε με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλληνας επιστήμονας στην ομάδα που ανακάλυψε τρωτό σημείο στον ιό HIV

Γνωρίστε την Ελένη Αντωνιάδου, την επιστήμονα που βρίσκεται στη λίστα των 30 καλύτερων νέων του Forbes

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις