Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο ΟΣΕ ετοιμάζεται να χτίσει τοίχο στην Πάτρα - Πυρ και μανία στον Δήμο - Ο αντ. έργων μιλά στο thebest.gr - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ο ΟΣΕ ετοιμάζεται να χτίσει τοίχο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ψάχνουν την πιο φθηνή λύση και υψώνουν και νέα εμπόδια στην πρόσβαση προς το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στον δήμο της Πάτρας. Ο ΟΣΕ τώρα σκέφτεται σοβαρά και χωρίς να λαμβάνει γνώση την μελέτης της ΕΡΓΟΣΕ για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα που κόβει στα δύο τον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας, να προχωρήσει στην επιφανειακή χάραξη. Την ώρα που η Πάτρα προσπαθεί να γκρεμίσει το ένα τοίχος που περιορίζει την πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο έρχεται δεύτερο τοίχος να περιορίσει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων Χρήστος Κορδάς μιλά στο thebest.gr για τις νέες διαθέσεις του ΟΣΕ και την στάση που θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή.

Η πρώτη μελέτη για υπογειοποίηση της γραμμής είχε κόστος 700 εκ. ευρώ και κρίθηκε ακριβή. Την διαδέχθηκε νεότερη μελέτη αυτή την φορά για βύθιση της γραμμής του ΟΣΕ με προϋπολογισμό 150 εκατομμυρία ευρώ και είχε προταθεί επί Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλου.

Και ενώ όλα έδειχναν πως προχωρά η τελευταία μελέτη τώρα εξετάζεται η πιο οικονομική εκδοχή της υπέργειας γραμμής και μάλιστα με τοίχος το οποίο και θα υψωθεί εκατέρωθέν της, στην λογική της αποφυγής ατυχημάτων.

Το πρόβλημα αφορά στο τμήμα της γραμμής από το γήπεδο της Παναχαϊκής και μέχρι τον Άγιο Ανδρέα. Οι νέες διαθέσεις του ΟΣΕ καταλήγουν στην απόφαση να «χωρίστει» η Πάτρα από το θαλάσσιο μέτωπό της με άλλο ένα τείχος!

Οι ίδιες πληροφορίες και μέσα από τον Δήμο αναφέρουν πως η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέδωσε τη μελέτη στον ΟΣΕ βάση της οποίας το τρένο θα περάσει υπέργεια από την πόλη, με φράχτη  σχεδόν 4 μέτρων εκατέρωθεν της γραμμής. Το τρένο θα είναι ηλεκτροκίνητο και η τάση στις γραμμές θα είναι υψηλή, κάτι που καθιστά το τείχος φύλαξης απαραίτητο.

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, έχει μεταβεί πολλές φορές στην Αθήνα και έχει καταστήσει σαφές προς όλους (Υπουργείο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ ) ότι όσο θα είναι δήμαρχος, δεν θα επιτρέψει να γίνει στην πόλη κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις