Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εκλογές 1ον- Εκλογικές απάτες

Εκλογές 1ον- Εκλογικές  απάτες

Του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Ο ισχύων εκλογικός Νόμος είναι γαίματος από λάθη. Αυτά δεν είναι…ορθογραφικά, ούτε απροσεξίας, αλλά σκόπιμα και σε πλείστα σημεία προσβλητικά της νοημοσύνης, αφού εκλαμβάνουν τους ψηφοφόρους ως κατωτέρας υποστάθμης όντα. Τα λάθη είναι πάρα πολλά και τα έχομεν συγκεμ=-ντρώσει προς έκδοσην βιβλίου, αλλά τώρα μας άρπαξαν  τα λεφτά οι πολιτικοί μέσω μειώσεως των αποδοχών ή τραπεζικού ελέγχου. Θα  αναφέρομεν συνοπτικώς μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Αριθμός Βουλευτών

Τριακόσιοι Βουλευτές. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι ο αριθμός των Βουλευτών δεν είναι δυνατόν να είναι μικρότερος των 150. Αυτό σημαίνει ότι με Νόμον  δύναται να περιορισθεί ο αριθμός των Βουλευτών, σ’ αυτό το ποσόν. Κανείς υποψήφιος ούτε Αρχηγός ούτε απλός  Βουλευτής δεν ανέφερεν ποτέ αυτόν τον περιορισμόν. Πως συμβαίνει  και  ομονοούν πλήρως πάντες;; Και πως δεν ετέθη ανάλογον ερώτημα στις «τηλεμαχίες»;;;;

Παραίτηση από Δημόσια Θέση

Όσοι κατέχουν Δημόσιον αξίωμα πρέπει να παραιτηθούν δέκα  οκτώ (18) μήνες πριν την διεξαγωγήν των εκλογών ώστε να είναι νόμιμη η υποψηφιότητά τους. Στις εκλογές του Ιανουαρίου μερικοοι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων παρητήθηκαν πριν τις 18 Δεκεμβρίου 2014,ήτοι 18 μήνες πριν λήξει η τετραετία. Όμως   λαβαν μέρος σε εκλογές που έγιναν εντός του απαγορευτικού χρόνου!!! Κανείς δεν τους απαγόρευσε την συμμετοχήν! Τώρα στις εκλογές της  20 Σεπτεμβρίου με μεγαλύτερον χρόνον απαγορεύσεως, υπάρχουν υποψήφιοι Δημόσιοι Αξιωματούχοι!! Πρόκειται για καταπάτηση των Νόμων που ισοδυναμεί με εξαπάτησην του ψηφοφόρου.

Εν ενεργεία  Περιφερειακοί ή Δημοτικοί  Σύμβουλοι είναι υποψήφιοι και αν δεν εκλεγούν θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Δεν υπέβαλαν παραίτησην!!! Αλλά και αν εκλεγούν θα κατέχουν και τα δύο αξιώματα!! Πρόκειται για εμπαιγμόν.

Υποψηφιότητα σε δύο διαφορετικές περιφέρειες

Μεγάλο λάθος και όπλον εκδικήσεως φίλων ή δικών είναι το απαράδεκτον φαινόμενον ο Αρχηγός ενός Πολιτικού Κόμματος να θέτει υποψηφιότητα σε δύο  εκλογικές περιφέρειες και αναλόγως ποιοί θα νικήσουν να κρατήσει ή  να  απορρίψει την έδραν!!

Συνέβη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου υποψήφιος ήλθε πρώτος σε σταυρούς και ο Αρχηγός που ήταν υποψήφιος και σ’αυτήν την περιοχήν και σε άλλην, κράτησεν αυτήν που θριάμβευσε ο πατριώτης του και απέρριψεν την άλλην. Έτσι έδιωξεν από την Βουλήν τον πατριώτην του και εισήγαγεν άλλον άγνωστον από άλλην περιοχήν! Είναι εκδικάσω με το «γάντι» ή όχι; Και τώρα  οι Αρχηγοί έχουν θέσει υποψηφιότητα σε δύο περιφέρειες. Αναλόγως του αποτελέσματος θα κρατήσουν και την θέσην.

 

(Συνεχίζεται )

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις