Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Eξαιρετική για άλλη μία φορά η Μέριλ Στριπ στην "Ρίκι & η Ροκ" που προβάλλεται και στην Πάτρα

Eξαιρετική για άλλη μία φορά η Μέριλ Στρ...

Παίζει μία εξηντάρα ροκ τραγουδίστρια, χωρισμένη μητέρα τριών παιδιών

Η 66χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός Μέριλ Στριπ είναι πολύ σπουδαία και δεν χωρά αμφιβολία. Κάθε νέος ρόλος και ταινία της το πιστοποιεί και με το παραπάνω όπως η «Ρίκι και η Ροκ – Ricky & the Flash» του Τζόναθαν Ντέμι που προβάλλεται και στη χώρα μας, και στην Πάτρα στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε από την περασμένη Πέμπτη 10/9, σε διανομή από την εταιρεία Feelgood.

Μάλιστα το φιλμ που στις ΗΠΑ έχει κάνει εισπράξεις κοντά 28 εκατομμυρίων δολαρίων, υπολογίζεται ότι είδαν πανελλαδικά σε 52 αίθουσες πάνω από 8.000 θεατές το πρώτο τετραήμερο προβολής του (10-13/9).

Η Μέριλ Στριπ υποδύεται μία χωρισμένη μητέρα τριών ενήλικων παιδιών, την Λίντα – Ρίκι Ραντάζο, η οποία ζει εδώ και χρόνια στο Λος Άντζελες κυνηγώντας μία καριέρα στη ροκ μουσική. Έχει βγάλει ένα μόνο δίσκο την δεκαετία του ’80 και σήμερα παίζει με την μπάντα της σε ένα μπαρ και παράλληλα βγάζει τα προς το ζην ως ταμίας σε μεγάλο σούπερ μάρκετ. Η είδηση ότι η κόρη της που ζει στην Ινδιανάπολη χώρισε από τον σύζυγο της, ο οποίος την παράτησε και η κοπέλα έχει πέσει σε βαριά κατάθλιψη, θα κινητοποιήσει την Ρίκι και μετά την παρότρυνση του πρώην άνδρα της (στο ρόλο ο Κέβιν Κλάιν) θα έρθει πίσω μετά από πολλά χρόνια στο οικογενειακό σπίτι.

Με εντελώς ροκ εμφάνιση (μπιχλιμπίδια, τατουάζ, μαλλί με κοτσιδάκια στη μία πλευρά) η Μέριλ Στριπ είναι πειστική στο ρόλο της ενώ το γεγονός ότι την κόρη της στο φιλμ την υποδύεται η πραγματική της κόρη, η Μάμι Γκάμερ που είναι ηθοποιούς, δίνει πόντους αυθεντικότητας και συγκίνησης στο φιλμ του Τζόναθαν Ντέμι (Η Σιωπή των Αμνών).

Η Στριπ όσο κυλάει η ταινία τόσο περισσότερο κατακτά την οθόνη και ο θεατής μοιάζει να απολαμβάνει όντως μία εξηντάρα «ροκού» πιστή στην αγάπη της για την μουσική και συνάμα συνειδητοποιημένη ότι θυσίασε πολλά από την οικογενειακή της ισορροπία για να κυνηγήσει το όνειρο της. Πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο πόσο σωστά και ωραία τραγουδάει ενώ συνάμα παίζει και κιθάρα (έκανε πρακτική για πάνω από 6 μήνες).

Μάλιστα στην ωραία αν και λίγο «Αμερικάνικη» σκηνή του γάμου στο φινάλε, η Στριπ ερμηνεύει Bruce Springsteen (My Love won’t let you down). Επίσης στην ταινία τραγουδά U2 (I still haven’t found what I’m looking for) μέχρι και Pink και Lady Gaga (την ακούμε να λέει την αρχή της μεγάλης επιτυχίας της Gaga, Bad Romance). Σε άλλο σημείο η Στριπ ερμηνεύει κι ένα πρωτότυπο κομμάτι, μία ροκ μπαλάντα με κιθάρα που προφανώς γράφτηκε για την ταινία, οπότε μην εκπλαγείτε αν δείτε το κομμάτι να φτάνει στα υποψήφια για Όσκαρ και την Μέριλ Στριπ στην σκηνή των Όσκαρ να τραγουδά.

Να αναφέρουμε τέλος πως παίζει και ο συμπαθής ηθοποιός Σεμπάστιαν Σταν που τον είδαμε και στο «Captain America, Ο Στρατιώτης του Χειμώνα», στο ρόλο του γιου της Στριπ καθώς και ο τραγουδιστής και ηθοποιός (έχει παίξει στο παλιό σήριαλ General Hospital και στο πρόσφατο Τrue Detective), ο 65χρονος Ρικ Σπρίνγκφιλντ που είναι στην μπάντα της Ρικ – Στριπ και την φλερτάρει καταφέρνοντας να γίνουν ζευγάρι.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η Μέριλ Στριπ στην ταινία μαζί με την κόρη της Μάμι Γκάμερ.

Η Μέριλ Στριπ στην ταινία μαζί με την κό...

Η Μέριλ Στριπ στην ταινία μαζί με την κόρη της Μάμι Γκάμερ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture