Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ήρθε στην Πάτρα το νέο φιλμ του Γούντι Άλεν "Παράλογος Άνθρωπος"

Ήρθε στην Πάτρα το νέο φιλμ του Γούντι Ά...

Στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων, 2 εβδομάδες μετά την Αθήνα

Έχει κυκλοφορήσει στις Αθηναικές αίθουσες από τις 27 Αυγούστου 2015, σε διανομή της εταιρείας Odeon και έχει πάει πολύ καλά από πλευράς εισιτηρίων, έχοντας ήδη φτάσει τα 65.000 εισιτήρια. Από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 το καινούριο φιλμ του σοφιστικέ και εξαιρετικά παραγωγικού Γούντι Άλεν, ο οποίος πλησιάζει πλέον τα 80 του χρόνια, με τίτλο «Παράλογος Άνθρωπος – Irrational Man» ήρθε και στην Πάτρα στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην αίθουσα 2.

Σύμφωνα με την υπόθεση ο καθηγητής φιλοσοφίας Έιμπ Λούκας (στο ρόλο ο Χοακίν Φίνιξ) έχει πιάσει πάτο, ανήμπορος να βρει νόημα ή χαρά στη ζωή. Νιώθει ότι όλα όσα δοκίμασε να κάνει, από πολιτικό ακτιβισμό ως τα μαθήματά του, δεν κάνουν τελικά καμία διαφορά, και έχει βυθιστεί σε μια αδιέξοδη υπαρξιακή απελπισία.

Η ψυχολογία του δεν αλλάζει ούτε μετά την άφιξή του σε ένα μικρό πανεπιστήμιο, όπου συναντά την Ρίτα Ρίτσαρντς (Πάρκερ Πόουζι), μια μοναχική καθηγήτρια που θέλει να ξεφύγει από τον δυστυχισμένο γάμο της, και την Τζιλ Πόλαρντ (Έμα Στόουν η οποία έπαιξε και στην αμέσως προηγούμενη ταινία του Άλεν «Μαγεία στο σεληνόφως»), την καλύτερη φοιτήτριά του που εξελίσσεται σε στενή του φίλη.

Παρόλο που η Τζιλ αγαπά τον φίλο της, βρίσκει την βασανισμένη, καλλιτεχνική προσωπικότητα του Έιμπ ακαταμάχητη και όσο τα σημάδια της ψυχικής του ανισορροπίας πληθαίνουν, τόσο εκείνη ελκύεται από αυτόν.

Όλα αλλάζουν όταν ο Έιμπ και η Τζιλ ακούν κατά τύχη την συζήτηση ενός αγνώστου και ο Έιμπ παίρνει μια αναπάντεχη απόφαση, που τον απελευθερώνει και του δίνει μια νέα, ορμητική διάθεση για ζωή. Η απόφασή του, όμως, θα αλλάξει τη ζωή του ίδιου, της Τζιλ και της Ρίτα για πάντα…

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της πλούσιας καριέρας του Γούντι Άλεν (Ο Νευρικός Εραστής, Match point, Η Χάνα και οι αδελφές της, Το Πορφυρό ρόδο του Καίρου) μέσα στα χρόνια είναι η ενασχόλησή του με τη φιλοσοφία: την έχει σατιρίσει, αμφισβητήσει, επικαλεστεί και εξερευνήσει σε άρθρα και μελέτες, σε θεατρικά έργα και, φυσικά, σε ταινίες. «Από τη νεαρή μου ηλικία, για κάποιο λόγο, πάντα με προσέλκυαν αυτά που ο κόσμος αποκαλεί "μεγάλα ερωτήματα". Είναι το βασικό θέμα στις ταινίες μου, είτε το διακωμωδώ στις κομεντί είτε το αντιμετωπίζω πιο σοβαρά στις δραματικές ταινίες», όπως είπε ο ίδιος ο Άλεν.

Αναφορικά με το γεγονός ότι δεν σταματά να γυρίζει ταινίες και μάλιστα σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα, ο Άλεν ανέφερε σε συνέντευξη του στο Αγγλικό κινηματογραφικό περιοδικό Empire πως έχει στο συρτάρι του πολλά έτοιμα σενάρια και ιδέες. Με αυτοπεποίθηση ομολογεί πως ορισμένα από τα σενάρια και τις ιδέες που διαθέτει, είναι πολύ καλά και αξίζει να τα γυρίσει στο σινεμά πριν είναι πολύ αργά, πριν δηλαδή μεγαλώσει κι άλλο και αδυνατεί να δουλέψει. Άλλα πάντως λέει είναι για «πέταμα» και τα ρίχνει στο καλάθι των αχρήστων.

Για την επιλογή του Φίνιξ που τον περασμένο χειμώνα οι σινεφίλ τον είδαν στο ιδιαίτερο φιλμ «Έμφυτο ελάττωμα», ο Γούντι Άλεν ανέφερε ότι ταίριαζε ιδανικά στο ρόλο χάρη στην εγγενή πολυπλοκότητά του. «Ότι κι αν του δώσεις, γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον λόγω αυτού που φέρνει με τη δική του προσωπικότητα. Πάντα κάτι συμβαίνει στα μάτια του», τόνισε.

Στον «Παράλογο Άνθρωπο» παίζουν ακόμα οι Τζέιμι Μπάκλι, Μπέτσι Έιντεμ, Ίθαν Φίλιπς.

Διάρκεια 96 λεπτά.

Διανομή Odeon.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture