Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λαφαζάνης: Δεν θα διστάσουμε για Grexit και επιστροφή στη δραχμή

Λαφαζάνης: Δεν θα διστάσουμε για Grexit ...

Σε συνέντευξή του στο CNBC

Υπέρ του Grexit και την επιστροφή της χώρας στη δραχμή τάσσεται για ακόμη μια φορά πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο CNBC.

Λίγες ώρες πριν παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διευρυνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι «οι αρχές της Λαϊκής Ενότητας περιλαμβάνουν το τέλος της εθνικής υποτέλειας και την ανάγκη να ακολουθηθεί μια νέα ανεξάρτητη, κυρίαρχη και προοδευτική πορεία». «Ο κ. Λαφαζάνης είναι αντίθετος με τη μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ που από κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς μετεξελίχθηκε σε ένα σοσιαλιστικό κόμμα που ακολουθεί τις πρακτικές του μοντέρνου καπιταλισμού».

Κατά τον κ. Λαφαζάνη, «η Λαϊκή Ενότητα επιθυμεί να ακολουθήσει τις καλύτερες προγραμματικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Επιθυμούμε να παραμείνουμε στις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις». Επισήμανε πως στόχος του είναι να υπάρξει μια οικονομία που θα στηρίζεται και θα ελέγχεται από τα συνδικάτα, τα εργατικά συμβούλια, τους συνεταιρισμούς των δήμων και των κοινοτήτων.

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως η συγκυρία είναι θετική για τη Λαϊκή Ενότητα, καθώς ενδέχεται να κόψει αρκετές ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ – ειδικά εκείνες που χρειάζεται για να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντάει επιτιθέμενος: «Ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε όλες τις ουσιαστικές και θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδέχθηκε τη δανειακή σύμβαση που περιλαμβάνει καταστροφικές πολιτικές – συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις -, είναι το τελικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία».

Ο ίδιος δεν διστάζει να μιλήσει για Grexit. Λέξη που το τελευταίο διάστημα ακουγόταν εντόνως από γερμανικά χείλη. «Εάν είναι απαραίτητο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν θα διστάσουμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη και να επανέλθουμε σε εθνικό νόμισμα. Δεν νομίζω ότι αυτές οι ενέργειες θα είναι κόλαση για την Ελλάδα, όπως διατείνονται οι προπαγανδιστές της Ευρωζώνης».

Η συγκυρία είναι θετική για τη Λαϊκή Ενότητα σχολιάζει το CNBC καθώς ενδέχεται να πάρει αρκετές ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ – ειδικά εκείνες που χρειάζεται για να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: "Η δραχμή δεν είναι αριστερή επιλογή» - Αιχμές για Βαρουφάκη - Τι είπε για Λαφαζάνη και Ζωή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις