Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μη Φοβάσαι, στον Φόβο σου ποντάρουν... Γιάννης Ρίτσος

Μη Φοβάσαι, στον Φόβο σου ποντάρουν... Γ...

Του Κωνσταντίνου Ν. Αθανασίου Πτ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

Τα μεσάνυχτα έληξε το πρόγραμμα με τα MEGA-λα κανάλια να έχουν στην οθόνη την αντίστροφη μέτρηση για τη χρεοκοπία της Ελλάδας. 5 χρόνια μνημονίων, μεσοπρόθεσμων και μέτρων λιτότητας που περνούσαν κάθε φορά απ’ τη Βουλή, εμποτισμένα με χημικά και δακρυγόνα που έπεφταν λιγο πιο κάτω στην πλατεία Συντάγματος.

Μέτρα που συμφωνήθηκαν και θα έφερναν τη μείωση του δημοσιονομικού χρέους, την εξυγίανση της οικονομίας και την ανάπτυξη (Το success story του Σαμαρά). Τα μέτρα εφαρμόστηκαν απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αντι για ανάπτυξη έφεραν λουκέτα, ανεργία, φτώχεια, αυτοκτονίες, παιδια να λιποθυμούν στα σχολεία απ’ την ασιτία, συνανθρώπους μας να κοιμούνται στο δρόμο (δίπλα απ’ τα ΑΤΜ), κατασχέσεις σπιτιών, ουρες σε συσσίτια, εξαθλίωση για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Τώρα μας ζητούν να πούμε αν θέλουμε τη συνέχιση ενος τέτοιου προγράμματος με περισσότερα μέτρα, περισσότερη λιτότητα, περισσότερη εξαθλίωση.

Βγαίνουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τρομοκρατούν τον κόσμο λεγοντας πως δεν υπάρχει αλλη λυση, παρεμβαίνουν πραξικοπηματικά στις αποφάσεις μας καταργώντας την αυτοδιάθεση του λαού, εκβιάζουν, απειλούν, τηλεφωνούν σε υπαλλήλους πιέζοντας τους να ψηφίσουν ΝΑΙ, δείχνουν τα δόντια τους.

Αυτοί που μας ζητούν να ψηφίσουμε ΝΑΙ την Κυριακή είναι αυτοί που δε δίστασαν στιγμή να ξεπουλήσουν τη χώρα όταν τους δόθηκε η ευκαιρία, είναι αυτοί που ξεπούλησαν κρατικες επιχειρησεις ακόμα και αυτές που δεν ήταν ζημιογόνες και προσπαθούσαν να μας πείσουν πως όλα αυτα ήταν αναγκαία και για το καλό και τη σωτηρία του τόπου μας.

Κάποιοι  τους πίστεψαν, εφάρμοσαν τα μέτρα που πρότειναν αλλά κατά εναν περίεργο τρόπο, δε βγήκαν τα αποτελέσματα που μας έταξαν.

Παζαρεύουμε τις ζωές μας με μαφιόζους προσπαθώντας να σώσουμε μια νεκρή οικονομία και δε λέμε να παραδεχτουμε πως εξαπατηθήκαμε.

Μας λένε οτι το δημοψήφισμα δεν είναι για το ναι ή το οχι στα μέτρα αλλά για ευρώ ή δραχμή, για ευρωπαϊκή ένωση ή έξοδο. Ευρώπη θέλουμε όλοι. Πως την ονειρευόμαστε όμως;

Θέλουμε την Ευρώπη των λαών ή την Ευρώπη που την κατευθύνει το διευθυντήριο με βάση τις επιταγές τις Μέρκελ;

Θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή την Ευρώπη που σε τιμωρεί επειδή δε μπορείς να ανταποκριθείς στα θέλω τους και θέλει να ρήξει την κυβέρνηση σου επειδή τους χαλάει τη σούπα;

Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Δεν πρέπει να φοβηθούμε. Αυτός που σε αναγκάζει και σε πιέζει να υποχωρήσεις, είναι φοβισμένος ο ίδιος εκείνη τη στιγμή. Ούτε βήμα πίσω.

Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να παρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να φτυσουμε κατάμουτρα όσους μας θέλουν υποτελείς και να σταθούμε απέναντι τους με αξιοπρέπεια.

Η Δημοκρατία, η Ελευθερια, η Εθνική Υπερηφάνια, δεν είναι δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε ημέρα. Είναι θεμα μόνιμου Αγώνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις