Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μανιατόπουλος: "Ο Δήμος Πατρέων αυθαιρέτως αύξησε σχεδόν 200% τα δημοτικά τέλη"

Μανιατόπουλος: "Ο Δήμος Πατρέων αυθ...

Ανακοίνωση της Εταιρίας

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Πατρέων την 27 Μαΐου, η εταιρια Νίκος Μανιατόπουλος Α.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Η Εταιρία μας ιδρύθηκε και εδρεύει στην Πάτρα από το έτος 1926. Επί 90 έτη έχει πορευτεί με συνέπεια στο δρόμο της εντιμότητας και της ανάπτυξης και συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του Εθνικού Προϊόντος.

Η Εταιρία σήμερα απασχολεί  120 άτομα και αγωνίζεται μέσα στη δριμεία οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια να διατηρήσει στο ακέραιο τις θέσεις εργασίας και να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η ύφεση.

Σε αυτό το ταραγμένο περιβάλλον, και προκειμένου να παραμείνει συνεπής στις υποχρεώσεις της, η Εταιρία οφείλει να κάνει αυστηρότατη διαχείριση των πόρων της, προκειμένου να απομειώσει τις συσσωρευμένες ζημίες που της έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, όπως προκύπτει από τους ελεγμένους ισολογισμούς των τελευταίων ετών.

Ωστόσο, δυνάμει πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, ο Δήμος αυθαιρέτως αύξησε σχεδόν 200% τα δημοτικά τέλη  που καλείται να πληρώσει η Εταιρία μας, και μάλιστα ανισοβαρώς και χωρίς καμία νόμιμη αιτία, καθώς δεν αυξήθηκε σε τίποτα η ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Θεωρούμε την υπέρογκη αυτή αύξηση  παράνομη, καταχρηστική και εξαιρετικά επαχθή για την Εταιρία μας δεδομένης της δυσμενούς συγκυρίας και της εξαιρετικής οικονομικής στενότητας υπό την οποία καλούμαστε να λειτουργήσουμε.

Για τους λόγους αυτούς έχουμε προσφύγει στα Δικαστήρια Πατρών και η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον της Δικαιοσύνης, στα όργανα της οποίας θα αναλύσουμε πλέον τα επιχειρήματά μας.

Καλούμε τον κ. Πελετίδη να αποφύγει στο μέλλον τις άδικες, ανακριβείς και βλαπτικές για την Εταιρία μας δηλώσεις και του υπενθυμίζουμε ότι οι Δημοτικοί άρχοντες δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο, ούτε θα έπρεπε να θεωρεί ένας δήμαρχος αιτία πολέμου το γεγονός ότι ένας διοικούμενος αμφισβητεί ενώπιον των Δικαστηρίων την εγκυρότητα κάποιας δημοτικής αποφάσης.

Η ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. έχει διαχρονικά προσπαθήσει να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της πόλης μας και θα εξακολουθήσει να το πράττει."

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Κ. Πελετίδης: Πρόκληση μεγαλοεπιχειρηματίες της Πάτρας να ζητούν να μην πληρώσουν δημοτικά τέλη

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις