Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνεδριάζουν εκτάκτως δήμοι και περιφέρειες για τη δέσμευση των διαθεσίμων

Συνεδριάζουν εκτάκτως δήμοι και περιφέρε...

Η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, στη 13:00 η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προκειμένου να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στην κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της να δεσμεύσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα χρήματα των Δήμων, προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις και άμεση προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης κατήγγειλε την κυβερνητική απόφαση, τονίζοντας ότι πλήττει ευθέως την ανεξαρτησία του θεσμού, ανατρέπει τον προγραμματισμό των Δήμων, θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών τους και αμφισβητεί τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη μισθοδοσία προσωπικού εντός των επόμενων μηνών.

Εξάλλου μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, διακόπηκε για σήμερα, Τρίτη, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, το οποίο καταδίκασε την απόφασή αυτή.

Το ΔΣ του Δήμου Αθηναίων καταδικάζει, σε ψήφισμά του, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επιφυλάσσεται για κάθε ενέργεια που θα προστατεύει τα χρήματα των πολιτών της Αθήνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις