Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Απόψε live στην Πάτρα ο γνωστός Kρητικός λαουτίστας, ερμηνευτής και τραγουδοποιός Μιχάλης Τζουγανάκης

Απόψε live στην Πάτρα ο γνωστός Kρητικός...

Στο Metropolis live, στην οδό Τσαμαδού μετά τις 22.00

O σπουδαίος Kρητικός λαουτίστας, ερμηνευτής και τραγουδοποιός Μιχάλης Τζουγανάκης απόψε Παρασκευή 17/4/2015 θα βρεθεί στην Πάτρα για μία μοναδική live μουσική εμφάνιση στο Metropolis Live στην οδό Τσαμαδού 19 και Αγίου Ανδρέου.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης από τους κυριότερους εκπροσώπους της Κρητικής μουσικής παράδοσης της νεότερης γενιάς πρόκειται να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε με το «Βαθύ ποτάμι», το τραγούδι της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1, «Μπρούσκο», ετοιμάζει ένα νέο δίσκο.

Είναι γεννημένος στην πόλη Beringen, στο Βέλγιο.

Η συναναστροφή του ως παιδί, με Βέλγους, Τούρκους, Έλληνες, Μαροκινούς, Πολωνούς, Αιγύπτιους και Ιταλούς ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του καθώς η διαφορετικότητα του καθενός, το ιδιαίτερο χρώμα κι άρωμα της πατρίδας εκφρασμένο μέσα από τις καθημερινές συνήθειες, την εκφορά του λόγου, τις μουσικές καταβολές, έμειναν ανεξίτηλα στη ψυχή και το νου του μικρού Μιχάλη.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης προέρχεται από πολυμελή οικογένεια της Κρήτης (έχει επτά αδέλφια).

Δύο χρονών, πήρε στα χέρια του το λαγούτο του αδελφού του, κι από τότε, όπως έχει γραφτεί, λες και δεν τ΄ άφησε ποτέ ! Γονατιστός και στηρίζοντας το με το πηγούνι του, το λαγούτο έγινε το αγαπημένο του παιχνίδι. Μαγεμένος από τον ήχο που κατάφερνε να βγάζει γρατζουνώντας τις χορδές ώρες ατέλειωτες, ευφυής, επίμονος και υπομονετικός, στα 4 του μόλις χρόνια ήταν πλέον σε θέση να παίζει και να τραγουδά διασκεδάζοντας τους έκπληκτους “θεατές” του !

Στα Χανιά επαναπατρίστηκε η οικογένεια του Μιχάλη Τζουγανάκη όταν αυτός ήταν εννιά χρονών. Καθοριστική στιγμή στην έως τώρα καριέρα του ήταν το 1997 όταν γνώρισε τον σπουδαίο συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη. Υπήρξε μεγάλος σταθμός στη μουσική του παιδεία και όχι μόνο, αφού έμεινε 7 χρόνια κοντά σε έναν συνθέτη με τόσο μεγάλο έργο και τόσο μεγάλη πείρα.

Όπως λέει ο ίδιος, «η Κρήτη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου...Η ρίζα μου, τα Σφακιά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View