Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Όταν το ξύλο "μιλάει" - Νέα έκθεση ξυλόγλυπτων από τον Αναστάση Δημητρόπουλο

Πάτρα: Όταν το ξύλο "μιλάει" -...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου στο Carte Postale

Ο κορμός δέντρου γίνεται αετός, ένα παλιό παράθυρο βιβλιοθήκη, διάφορα ξύλα μετατρέπονται σε νεραϊδόσπιτα και στρουμφοχωριό. Ο Αναστάσης Δημητρόπουλος παρουσιάζει τη νέα του έκθεση με ξυλόγλυπτες δημιουργίες το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου, στο Carte Postale ,Ερμού και Ηφαίστου.Με πάθος για το ξύλο, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της έκθεσης "Wood 'n passion" και με διαφορετική κάθε φορά έμπνευση είναι έτοιμος για την πέμπτη του κατά σειρά έκθεση.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Αναστάσης Δημητρόπουλος η τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία των ξυλόγλυπτων είναι αυτή του αλυσοπρίονου, της χάραξης, του σκαλίσματος.

Το ξύλο έχει διατηρηθεί στο φυσικό του χρώμα "για να αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές του και να παραμείνει έτσι όπως το φτάχνει η ίδια η φύση".

Ο Αναστάσης Δημητρόπουλος έτρεφε από μικρός αγάπη για το ξύλο αλλά με τα ξυλόγλυπτα ασχολείται συστηματικά τα τελευταία πέντε χρόνια. "Όλα ξεκίνησαν από ιδέες φίλων, που μου αναζωπύρωσαν το πάθος για το ξύλο. Πάντα έβλεπα εικόνες πάνω στα ξύλα, στις βόλτες που έκανα στη φύση. Όταν αποφάσισα να ανακαινίσω το παλιό σπίτι του παππού και να δημιουργήσω ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι, που πάντα ήθελα, η αγάπη μου για το ξύλο βρήκε διέξοδο και φυσικά με την υποστήριξη της οικογένειάς μου και του θείου μου Μίμη. Μετά η ροή ήρθε φυσικά".

Ο χρόνος που χρειάζεται κάθε δημιουργία ποικίλει, ωστόσο "το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να αφουγκραστείς την ιδέα και να μπορέσεις να τη σχεδιάσεις πάνω στο ξύλο. Από κει και πέρα η έμπνευση κινεί το χέρι σου πιο γρήγορα".

Η έκθεση θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο στο Carte Postale. "Η φιλοξενία των έργων μου προτιμώ να γίνεται σε χώρους οικείους για μένα που εξασφαλίζουν πιο παρεΐστικη διάθεση όπου τα έργα γίνονται η αφορμή για να ξανασυναντηθούμε με παλιούς φίλους αλλά και να γνωρίσουμε καινούργιους".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View