Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Νατσιού στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την παρουσίαση του βιβλίο...

Πρόκειται για το βιβλίο "Τα Νεοταξικά βιβλία γλώσσας του Δημοτικού σχολείου και γυμνασίου"

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Δημητρίου Νατσιού με τίτλο "Τα Νεοταξικά βιβλία γλώσσας του Δημοτικού σχολείου και γυμνασίου" στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό της Πάτρας το περασμένο Σάββατο 7 Μαρτίου 2015.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο DISCOVER με την πολύτιμη και καθοριστική αρωγή της οικογένειας Βερροίου.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης,

Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου, τέως Διευθυντής Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών,  ο Νικόλαος Ζαχαριάδης, Καθηγητής Θεολόγος, Ιεροκήρυκας, συγγραφέας, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, η Αφροδίτη Σκαλτσά- Δημητρακοπούλου, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας και ο ίδιος ο συγγραφέας Δημήτρης Νατσιός.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της νέας τάξης πραγμάτων που δυστυχώς φαίνεται να υπαγορεύουν τον τρόπο συγγραφής των νέων σχολικών βιβλίων, την διαφορά ανάμεσα στην οικουμενικότητα της ελληνοορθοδοξίας και  στο φαινόμενο της σημερινής παγκοσμιοποίησης, που στοχεύει στην σαλαμοποίηση του ανθρώπινου προσώπου με την εγκαθίδρυση μίας παγκόσμιας κυβέρνησης καθώς και στον ουσιαστικό ρόλο στην ανάγκη χρησιμοποίησης της ατόφιας ελληνικής γλώσσας που αποτελεί και καθοριστικό στοιχείο ταυτότητας του έθνους μας στην παρεχόμενη παιδεία των παιδιών.

Ο Νικόλαος Ζαχαριάδης παρουσίασε χαρακτηριστικά  σημεία του βιβλίου που γκρεμίζουν την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των παιδιών και απαξιώνουν ιδανικά και ήρωες.  Ιδιαίτερα τόνισε τον παιδαγωγικό ρόλο του δασκάλου  στην κατάκτηση της γνώσης από τα παιδιά με έμφαση στο ρόλο της χριστιανικής αγάπης.

Ο δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός παρουσίασε ενδεικτικά κείμενα των βιβλίων της γλώσσας και της λογοτεχνίας του  δημοτικού και του γυμνάσιου που δεν ανταποκρίνονται σε ουσιαστικούς διδακτικούς στόχους, όπως κείμενα μαγειρικής, αστρολογίας και νανουρισμάτων για … χταπόδια. Παράλληλα κατήγγειλε την απόρριψη αντιπροσωπευτικών κειμένων που υπήρχαν σε αντίστοιχα παλαιότερα βιβλία. Επίσης, τόνισε ότι στόχος της παιδείας θα πρέπει να είναι η διάπλαση πρωτίστως χαρακτήρων.

*Στο τέλος της εκδήλωσης ο Νικόλαος Ζαχαριάδης έψαλλε τον ύμνο της αγάπης του Απόστολου Παύλου.

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View