Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Πέκος και η Λασυ

Ο Πέκος και η Λασυ

Toυ Π. Ραΐση

Η ιστορία μας αρχίζει, χρόνια πίσω όταν ο Πεκος, στο χωριό της Τραπας, μάθαινε τα του οίκου του και αγωνιζόταν να τα αλλάξει όλα με μεστές τοποθετήσεις για ότι συνέβαινε εντος και εκτός του χωριού.

Πάντα είχε ένα καλό επιχείρημα για να προβάλει τις θέσεις του και πάντα ο κακός διοικητής της επαρχίας ήταν υπεύθυνος για ότι κακό συνέβαινε στο χωριό. Όταν η επαρχία δε, αποτέλεσε μέλος μιας ευρύτερης συμμαχίας επαρχιών τότε οι κακοί έγιναν πολλοί και δεν ήξερε ποιον να πρωτοκριτικαρει. Με τα χρόνια οι ιδέες του απέκτησαν πολλούς οπαδούς και έναν πολύ καλό σύμμαχο και φίλο, τη Λασυ.

Η Λασυ στάθηκε αρωγός σε όλες τις προσπάθειες του και κατάφερε να τον οδηγήσει μια ωραία πρωία στην ανάληψη της προεδρίας του χωριού.

Τη λαμπρή μέρα ήταν εκείνη! Εκατοντάδες συγχωριανοί του έσπευσαν να τον συγχαρούν και εκείνος όλο χαρά , για τη δικαίωση ενός αγώνα ετών, ανταπέδιδε τις φιλοφρονήσεις.

Όλο το χωριό ,καθώς και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, έλπιζαν ότι ο Πεκος θα εφάρμοζε πλέον όλα τα ωραία και μεγαλεπήβολα σχέδια που χρόνια υποστήριζε.

Μεγάλα προβλήματα του χωριού, όπως : τα υποφωτισμενα σοκάκια, τα κακοτράχαλα δρομάκια, το πρόβλημα με τη κυκλοφορία στα λιθόστρωτα ,ιδίως τις ώρες αιχμής με άλογα και γαϊδούρια να μποτιλιάρονται, οι ακαθαρσίες που παράγονταν καθημερινά, η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του χωριού, ήτοι  χωράφια, στάνες κλπ, ήταν μόνο κάποια από τα χρόνια θέματα του χωριού της Τραπας.

Βεβαία ο Πεκος δεν είχε καταλάβει ότι οι «κακοί» που θα τον εμπόδιζαν να διοικήσει ήταν πολλοί περισσότεροι από όσους  νόμιζε. Μεγαλοτσιφλικάδες, προεστοί, μεγαλοαγροτες, κτηνοτρόφοι , ο μπακάλης, ο φούρναρης και άλλοι έμποροι του χωριού, oπου συμφώνα με πληροφορίες της Λασυ, ήταν αποφασισμένοι να τον «πολεμήσουν».  Κάποιοι είπαν ότι έβλεπε φαντάσματα, κάποιοι ότι έψαχνε τρόπους να μεταφέρει τις ευθύνες άλλου.

Το σίγουρο είναι ότι όπως όλοι έξω από το χορό, έτσι και ο Πεκος, ήξερε πολλά τραγούδια αλλά τη κρίσιμη ώρα μάλλον δεν είχε τη κατάλληλη ορχήστρα. Άλλοι λένε δεν ήταν καλλίφωνος.

Ίσως η ιστορία του να θυμίζει πολλές παρόμοιες που συμβαίνουν γύρω μας. Εγώ θα σας διηγούμαι τη δική του όπως μου τη περιέγραψε ένας γραφικός αλλά , σοφός παππούς του χωριού.

Συνεχίζεται….

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις