Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Το σκακιστικό τμήμα του ΑΣΠ Προμηθέα στο thebest.gr

Το σκακιστικό τμήμα του ΑΣΠ Προμηθέα στο...
Μάτσας Ηλίας

Η ανάπτυξη του αθλήματος σε καιρό κρίσης

Το σκάκι είναι εξαιρετικά αναπτυσσόμενο σε καιρό κρίσης. Άθλημα με μηδενικό κόστος εγκαταστάσεων, «παντός καιρού». Όλο και περισσότεροι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους, σε σχέση με παλιότερα.

Πολύ πιο οργανωμένα τα πράγματα και περισσότερες πηγές σε σχέση με το παρελθόν. « Έχει βοηθήσει το ίντερνετ. Σε βιβλία παρτίδες κλπ. Μπορείς να παίξεις εύκολα με τον οποιονδήποτε. Μπορείς να διαλέξεις επίπεδο. Βέβαια οι προπονήσεις και τα μαθήματα κρίνονται απαραίτητα. Πάντα μαθαίνεις διδάσκεσαι, εξασκείσαι.»

 

Σ αυτό το πλαίσιο ο Α.Σ.Προμηθέας έχει οργανώσει εδώ και μια 6ετία τα τμήματα του, συμμετέχοντας μάλιστα και στο εθνικό και τοπικό πρωτάθλημα αλλά και σε όλες τις διαθέσιμες διοργανώσεις. Με αρκετές διακρίσεις οι οποίες εξάρουν την δουλεία που γίνεται. Την δουλειά του προπονητή και δασκάλου(ειδικά στις μικρές ηλικίες). Ενός προπονητή με αρκετές προσωπικές διακρίσεις και συμμέτοχη στην Πατρινή πρωταθλήτρια ομάδα της ΝΕΠ.

 

Από τον Ιανουάριο το σκακιστικό κομμάτι του προμηθέα φιλοξενείται στο πολύ όμορφο ίδρυμα Σταυρόπουλου. Έχει οργανωθεί σε 4 τμήματα συν το ελεύθερο αντρικό. Τμήμα βάση της ηλικίας αλλά και του επιπέδου. Γιατί στο σκάκι όλα κρίνονται από την εμπειρία. Η μαγεία ένας 5χρονος να μπορεί να επιβληθεί ενός έμπειρου 50χρονου. «Δεν είναι άθλημα σωματικής δύναμης και ανάπτυξης αλλά τριβής, διαβάσματος και προσήλωσης.»

 

Μπαίνοντας σ ένα παιδικό τμήμα, ακούς την αίθουσα να σφύζει από ζωή, βλέπεις την προσήλωση των παιδιών σ αυτό που κάνουν , την προοδευτική σκέψη και τις δυνατότητες τους και το μόνο συναίσθημα που σου έρχεται είναι συγκίνηση. Μια γλυκιά συγκίνηση σαν περηφάνια. Ο προπονητής τους επιμένει «το σκάκι προάγει το πνεύμα και την κριτική σκέψη. Όσο πιο νωρίς μπουν τα παιδιά σ αυτήν την λογική, τόσο το καλύτερο.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports