Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ο Βάσκος Τονίνο Καροτόνε live στο Λιθογραφείον την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αίγιο

Ο Βάσκος Τονίνο Καροτόνε live στο Λιθογρ...

Στο Αίγιο στις 22.00 το βράδυ

Την Παρασκευή 13/2/2015 θα εμφανιστεί live στην Πάτρα, στο Λιθογραφείον ενώ αμέσως μετά, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 που είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θα εμφανιστεί live στον πολυχώρο Πολυτεχνείο στο γειτονικό Αίγιο.

Ο λόγος για τον "επαναστάτη" Βάσκο, τραγουδιστής της ζωής και του έρωτα, τον Tonino Carotone ο οποίοα θα εμφανιστεί πλαισιωμένος από την μπάντα του!

Μαζί τους θα είναι και η ξεχωριστή Piluka Aranguren

Ένα ακουστικό σχήμα που έχει άλλη γοητεία. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι η τρέλα και η ενέργεια του Tonino Carotone!

Προπώληση στo art cafe bar και το δισκοπωλειο ΚΡΙΟΣ προς 10 ευρώ.

Τιμή εισιτηρίου στην πόρτα 15 ευρώ.

Ο Τονίνο Καροτόνε που είχε εμφανιστεί πριν δύο χρόνια στο Κάστρο της Πάτρας, μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης. Το όνομά του ηχεί ιταλικό. Αλλά ο ίδιος είναι Βάσκος. Ο αγαπημένος μας και πάντα χειμαρρώδης Ισπανός Tonino Carotone επιστρέφει με την μπάντα του σε ένα απόλυτα διεγερτικό live show το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στον φιλόξενο χώρο του Πολυτεχνείου.

Λατρεύει το ιταλικό τραγούδι αλλά στην Ιταλία ταξίδεψε για πρώτη φορά σχετικά μεγάλος, μόλις το 1995 και μάλιστα προκειμένου να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία! Η μουσική του και το old-school ντύσιμό του θυμίζει νεαρό με βέσπα στους δρόμους της Νάπολι πίσω στα fifties, αλλά ο ίδιος ξεκίνησε από punk συγκροτήματα.

To πραγματικό όνομα του Tonino Carotone είναι Antonio de la Cuesta και γεννήθηκε το 1970 στο Burgos της Ισπανίας. Το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας το πέρασε στην Παμπλόνα. Οι μουσικές του αναφορές στην ιταλική pop τραγουδοποιία και δη στον Renato Carosone είναι τόσο έντονες, που μέχρι και το όνομά του είναι σχετικό. Συγκρίνοντάς το με αυτό του Ιταλού τροβαδούρου διαπιστώνει κανείς εύκολα από πού εμπνεύστηκε το καλλιτεχνικό του όνομα ο Tonino.

Αν και ξεκίνησε παίζοντας σε punk rock συγκροτήματα, στη συνέχεια εξελίχθηκε αλλιώς, και η επιτυχία στην Ιταλία ήρθε το 2000, με το single "Me cago en el amor", από το ντεμπούτο του άλμπουμ, "Mondo Difficile", που στη συνέχεια γνώρισε επιτυχία και στην Ελλάδα.

Το 2003 o Carotone κυκλοφόρησε ένα ακόμη άλμπουμ εμπνευσμένο από την ιταλική μουσική, το "Senza Ritorno".

Ο ήχος του Tonino Carotone αποτελεί στην ουσία ένα πάντρεμα της σύγχρονης λαϊκής μουσικής του δρόμου, με έντονη την επιρροή της Ιταλίας αλλά και αναφορές σε άλλους ethnic και world ήχους, κι όλα αυτά μπολιασμένα πάντα με το χιούμορ και την έντονη ευαισθησία ενός πολίτη του κόσμου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View