Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

/

Άγγελος Ρούβαλης: Συνάντηση με κατοίκους σε Σελιανίτικα και Καμάρες

Άγγελος Ρούβαλης: Συνάντηση με κατοίκους...

Περιοδεία στην Αιγιάλεια για τον Υποψήφιο Βουλευτή Αχαϊας με το Ποτάμι

Ο Άγγελος Ρούβαλης μιλώντας χθες σε πολίτες των Σελιανιτίκων και των Καμαρών Αιγιαλείας, τόνισε πως επιχειρώντας κανείς να εξηγήσει πως μια κανονική χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία δέχονταν και μεγάλες εισροές χρημάτων από την Κοινότητα, χρεοκόπησε το 2009 φτάνει στα πραγματικά αίτια της Ελληνικής πλευράς της κρίσης  που υπήρξε το κομματικό κράτος, φέουδο συντεχνιών και πολιτικών κομμάτων του χθές, ανθρώπων που είτε ως πολιτευτές είτε ως συνδικαλιστές αλλάζουν στρατόπεδα και αρχηγούς και ακόμα νομίζουν πως είναι οι μόνοι που θα σώσουν την χώρα.

Επιπλέον μιλώντας για θέματα γεωργίας  ο Άγγελος Ρούβαλης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι:

«Φαίνεται με σαφήνεια ότι ο μικρός κλήρος είναι βασικό πρόβλημα, πέρα από κάθε έννοια πολυλειτουργικότητας της γεωργίας και ανάπτυξης του αγροτικού τουρισμού. Επομένως πρέπει να αγγίξουμε δύο θέματα:

Την Πολιτική Γης και τα κίνητρα για μεγέθυνση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Έχει η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση την ικανότητα και η πολιτική ηγεσία τη βούληση να παρέμβουν σ’ αυτό ;

Οι Δ.Ο.Υ. καθορίζουν στις γεωργικές ζώνες αντικειμενικές αξίες πολύ μεγαλύτερες από τις πραγματικές. Επειδή κάποιος αγόρασε ένα χωράφι για παραθεριστική κατοικία μέσα π.χ στα αμπέλια, έγινε όλη η ζώνη, θεωρητικά, οικόπεδα.»

Σειρά μέτρων πρέπει να ληφθούν άμεσα στο φορολογικό και κληρονομικό δίκαιο καθώς και στην νομοθετική κατοχύρωση της γης υψηλής παραγωγικότητας. Απαγόρευση κατάτμησης, προτίμηση αγοράς από γεωργούς, φορολόγηση μη καλλιεργούμενης γης, αφορολόγητη μεταβίβαση σε αγρότες κ.α.

Το πραγματικά καινούργιο είναι εδώ, στο ΠΟΤΑΜΙ, με ανθρώπους ικανούς, λογικούς, μελετημένους, χωρίς εξαρτήσεις από κέντρα συμφερόντων, μεγάλων και μικρών.

Το ΠΟΤΑΜΙ ως Τρίτη δύναμη θα είναι μοχλός πραγματικών αλλαγών στην χώρα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2015