Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Εσπερίδα για την ασφαλή χρήση χημικών προϊόντων

Πάτρα: Εσπερίδα για την ασφαλή χρήση χημ...

Δείτε Φωτο

Με την παρουσία στελεχών επιχειρήσεων, εκπροσώπων του Πανεπιστημίου και σπουδαστών χημείας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, εσπερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Πάτρα.

Η εσπερίδα  είχε σαν στόχο την ανάδειξη της σημασίας της ασφαλούς χρήσης των χημικών προϊόντων και την  εξοικείωση της χημικής κοινότητας με τα Δελτία Δεδομένων Ασφάλειας.

Εκπρόσωποι  του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, της Πανελλήνιας Ένωσης Βιομηχανιών Χρωμάτων και Βερνικιών και της εξειδικευμένης εταιρείας SustChem Engineering ΕΠΕ, παρουσίασαν στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ της ΕΕ το  “Πρόγραμμα READ – Η αξιοποίηση των Δελτίων Δεδομένων Ασφαλείας (SDS) για την ασφαλή χρήση των χημικών προϊόντων.

Η εκπρόσωπος της Χημικής Υπηρεσίας Πάτρας, κα Κούτρα, παρουσίασε τις απαιτήσεις της  νομοθεσίας σε ότι αφορά την επικοινωνία της επικινδυνότητας των χημικών προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα,  τους ελέγχους που πραγματοποιεί η αρμόδια Αρχή και τη σημασία τους για τη προστασία της υγείας των χρηστών.

Ο Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πατρών, κ. Γ. Στάϊκος και ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας, κ. Κ. Πούλος του Πανεπιστημίου Πατρών υπογράμμισαν  στο χαιρετισμό που απεύθυναν,  το ενδιαφέρον των χημικών σχολών για τη διάδοση της ασφάλειας-υγιεινής, στους σπουδαστές.

Ανέδειξαν τη σπουδαιότητα της εξοικείωσης με τα θέματα της ευρωπαϊκής χημικής νομοθεσίας που θα μπορούσε να είναι το αντικείμενο απασχόλησής τoυς στο μέλλον.

Επίσης, τόνισαν την κρισιμότητα αναγνώρισης των κινδύνων που πηγάζουν από τα χημικά τόσο για την υγεία του ανθρώπου όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος και ενθάρρυναν την συμμετοχή εταιριών στο πρόγραμμα.

Στο δεύτερο μέρος της εσπερίδας οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το εξειδικευμένο  σεμινάριο «ΔΕΛΤΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 453/2010»  και παρουσιάσθηκε ο  οδηγός για την σωστή σύνταξη των ΔΔΑ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το πρόγραμμα LIFE+.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being