Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καναδάς: Διάγγελμα του Πρωθυπουργού μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Καναδάς: Διάγγελμα του Πρωθυπουργού μετά...

Ήρθη ο αποκλεισμός στο κέντρο της Οττάβα

Ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα αργά χθες βράδυ ότι η χώρα του «ουδέποτε θα εκφοβισθεί» από τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» εναντίον των οποίων οι υπηρεσίες ασφαλείας θα «εντείνουν» τις προσπάθειες καταπολέμησής τους μετά τη δολοφονία δύο στρατιωτών μέσα σε τρεις ημέρες.

Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ο Χάρπερ δεν απέκλεισε ο άνδρας που άνοιξε πυρ στο κοινοβούλιο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας να είχε «πιθανούς συνεργούς».

Επανερχόμενος στην επίθεση που στοίχισε χθες τη ζωή ενός στρατιώτη ο οποίος υπηρετούσε σε φυλάκιο πέριξ του κοινοβουλίου της Οτάβας, ο Χάρπερ υποσχέθηκε στους συμπατριώτες του ότι «οι ενέργειες αυτές θα μας οδηγήσουν να αυξήσουμε την αποφασιστικότητά μας και να εντείνουμε τις προσπάθειες και αυτές των υπηρεσιών μας εθνικής ασφαλείας».

Κατά την πρώτη επίσημη παρέμβαση μέλους της καναδικής κυβέρνησης, ο Χάρπερ δήλωσε ότι "οι εξελίξεις αυτής της εβδομάδας θυμίζουν δυστυχώς ότι ο Καναδάς απειλείται από ανάλογες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουμε δει αλλού στον κόσμο. Ωστόσο δεν μπορεί να υπάρχει αμφιβολία, δεν θα εκφοβιστούμε. Ο Καναδάς ουδέποτε θα εκφοβιστεί».

Με τη δολοφονία τη Δευτέρα ενός στρατιώτη από πολίτη του Κεμπέκ που ασπάστηκε το Ισλάμ και έγινε «ριζοσπάστης» υιοθετώντας τις θέσεις των τζιχαντιστών, η κυβέρνηση Χάρπερ βρέθηκε αντιμέτωπη με την πρώτη στα χρονικά του Καναδά «τρομοκρατική ενέργεια» που έχει σχέση με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό.

Η αστυνομία της Οτάβα ήρε τον αποκλεισμό στο κέντρο της πόλης, αλλά διατηρεί τον αποκλεισμό στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις