Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:"Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη..." - Η νέα νουβέλα του Χρήστου Τσαντή

Πάτρα:"Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τ...

Μια πρωτότυπη-διαδραστική παρουσίαση βιβλίου

Το στέκι της εφημερίδας «Δρόμος» (Ιωάννου Βλάχου 35 και Τριών Ναυάρχων) παρουσιάζει το βιβλίο του Πατρινού συγγραφέα Χρήστου Τσαντή, που έχει τίτλο: «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης» τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στις 7:30 το απόγευμα.



Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
Αυτοσχέδια Δράση με τίτλο «Κρατώντας την Ουσία της συνάντησης», με συντονίστρια τη ψυχολόγο-ψυχοδραματίστρια Δανάη Χορομίδου.
Θεατρικό δρώμενο
Προβολή Βίντεο

Παρεμβάσεις από τον Ανδρέα Βάλσαμο, τη Φιορέλα Μαστρόκαλου και τον συγγραφέα.


«Μια πρωτότυπη, ξεχωριστή συγγραφική δουλειά που αγκαλιάζει δυο από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας»,χαρακτήρισε το βιβλίο, η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», έπειτα από την εκδήλωση που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, οι διευθύνσεις Α' βάθμιας & Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.


«Καταφέρνει με μία νουβέλα ο κ. Τσαντής να βρει τα κοινά σημεία μεταξύ των ηρώων του Νίκου Καζαντζάκη και του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, να φέρει τόσο κοντά δυο γίγαντες της παγκόσμιας λογοτεχνίας», είπε ο Σήφης Μιχελογιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Χανίων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, στην παρουσίαση του βιβλίου στα Χανιά.


Η Σοφία Κανάκη, φιλόλογος, εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής Νομού Ηρακλείου και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, είπε παρουσιάζοντας το βιβλίο στο Ηράκλειο, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Επιτροπή Ηρακλείου της ΔΕΦΝΚ με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Ν. Ηρακλείου μαζί με το 9ο και 13ο Γυμνάσιο: «Ο συγγραφέας βρήκε τις λεπτές αποχρώσεις των νοημάτων, τις παράλληλες διαδρομές, τον τρόπο της δημιουργικής συνύπαρξης δύο κορυφαίων δημιουργών, που στηλιτεύουν τη φθορά των αξιών, την κενότητα του ανθρώπου και πιστεύουν στη σωτηρία του με τον αγώνα. Αποτέλεσμα ασφαλώς σοβαρής μελέτης και βιωμάτων. Από αυτή την οπτική το εγχείρημα του κ. Τσαντή είναι αξιέπαινο για την Εταιρεία. Κατάφερε να προσεγγίσει το Νίκο Καζαντζάκη έτσι, που μπορεί μόνο να τον προσεγγίσει κανείς. Με την καρδιά . Όχι με το νου. Κι όχι μόνο το Νίκο Καζαντζάκη αλλά και τον Σαιντ Εξυπερύ. Κατάφερε ν' αποδείξει, προβάλλοντας την πανανθρώπινη διάσταση του έργου τους, πως τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, παρά τις όποιες διαφορές τους, και μάλιστα με πολλούς τρόπους, υπερβαίνοντας τοπικά και χρονικά όρια και σύνορα. Και όχι μόνο συναντώνται, αλλά και δικαιώνονται ταυτόχρονα, αφού το έργο τους εξακολουθεί να τροφοδοτεί την ανθρώπινη σκέψη».


Ειρήνη Σπυριδάκη, φιλόλογος: «Η ιστορία ξετυλίγεται γραμμικά με ένα λυρικό, ποιητικό θα λέγαμε τρόπο. Πρόκειται για ένα κείμενο που ξεχειλίζει από συναίσθημα, το οποίο αγγίζει τον αναγνώστη, εξάπτει τη φαντασία του και τον μεταφέρει με όλες του τις αισθήσεις στον κόσμο των πρωταγωνιστών του, για να έρθει αντιμέτωπος κι αυτός με τη δική του αλήθεια"


Αθηνά Γαλανάκη, εκπαιδευτικός-φιλόλογος, (στην παρουσίαση στα Χανιά): «Στα χέρια μου έχω εδώ και καιρό, ένα βιβλίο ανεκτίμητο θεωρώ, του συγγραφέα Χρ. Τσαντή. Πρόκειται για μια νουβέλα, πλημμυρισμένη με Κρήτη, ένα μωσαϊκό χαρακτήρων και ηρώων αγαπημένων μας βιβλίων, μια νουβέλα γεμάτη φαντασία χωρίς χειροπέδες. Όμορφες σκέψεις στο χαρτί, που ακουμπούν τα συναισθήματα μας, που αγγίζουν τις καρδιές μας και συνάμα ταράζουν τη γαλήνη και τη μακάρια ησυχία μας».

Το βιβλίο, μέχρι σήμερα, παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και στα Χανιά, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Παρουσιάστηκε με διαδραστική μορφή στην Αθήνα από τον Όμιλο φίλων για την Ουνέσκο (Πειραιώς και Νήσων), καθώς και στο Ναύπλιο, από το χώρο έκφρασης, δημιουργίας και αυτογνωσίας «Με ένα Καλειδοσκόπιο».
Εντάχθηκε σε βιωματικές δράσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, του Παρατηρητήριου Πρόληψης της Σχολικής Βίας, της Περιφέρειας Κρήτης και έχει προταθεί από Ψυχοδραματιστές-Ψυχολόγους και Δραματοθεραπευτές για αξιοποίηση σε θεραπευτικές ομάδες και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης.
Πρόσφατα παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά στο Ηράκλειο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας από το Σωματείο ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές "Υπέρβαση", καθώς και το Σύλλογο Φίλων και Συγγενών Ψυχικά Ασθενών "Κρίκος".


Η εκδήλωση στην Πάτρα θα γίνει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα που διαθέτει το στέκι της εφημερίδας «Δρόμος» (Ιωάννου Βλάχου 35 και Τριών Ναυάρχων)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture