Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Σε είδα στη Δευτεροβάθμια

Σε είδα στη Δευτεροβάθμια

Γράφει ο θείος Άκης

Σε είδα στη Δευτεροβάθμια να κάνεις την αίτησή σου για αναπληρώτρια. Έδειχνες βιαστική αλλά είπες  να απολαύσεις την διαδικασία. Έψαχνες σαν σχολιαρόπαιδο στο χάρτη για να δεις τα νησιά που έβαλες για να πας.

Φούρνους, Ηρακλειά, Αγαθονήσι Κίμωλος. Μέρη ξεχασμένα  από πολιτεία και από Θεό. Αφού δεν πήγες διακοπές τουλάχιστον να περάσεις εκεί τον χειμώνα. Κάπου στο Αιγαίο και όχι «κάπου κοντά» όπως τον Αύγουστο. Μην ετοιμάζεις βαλίτσες. Ούτε εκεί δεν θα πας.  Το ελληνικό κράτος δεν σε κρίνει άξια ούτε στα Κουφονήσια να κάνεις τον καθηγητή. Και εκεί είσαι πεντηκοστή επιλαχούσα.

Ανήκεις στους έλληνες εκπαιδευτικούς και ότι αυτό συνεπάγεται. Ταπεινωμένος, κουβαλώντας το μελαγχολικό πνεύμα της πλήρης απαξίωσης πτυχίου και σπουδών. Χεσμένος από Διαμαντοπούλες, Αρβανιτόπουλους και όλο το σκυλολόι που ρήμαξε τη χώρα. Κάνεις χαμαλοδουλειές και τον οικονόμο στο σπίτι. Έχεις μάθει τις προσφορές στα σουπερ-μάρκετ σαν γριά παραμάνα. Α, ανανεώνεις και την κάρτα στον ΟΑΕΔ κάθε τρίμηνο. Ευτυχώς που αργούνε να την κάνουνε ηλεκτρονική και κάνεις την πρωινή σου βόλτα. Εκεί βλέπεις πλέον γνωστούς και φίλους.

Και μετά όλοι καταλήγετε στα καφέ. Κουρασμένοι σαν να έχετε σκάψει. Αυτή πλέον είναι η ειδίκευσή σου. Το ποιος κάνει τον καλύτερο καφέ και το καλύτερο σουβλάκι. Α, και σε ποιο μαγαζί έχει «καλό κόσμο».

Κάθεσαι με δεκάδες άλλους δίπλα σου. Τους έχεις πλάτη, βάζοντας πλάτη για τις μεταρρυθμίσεις. Ακίνητοι, περιμένετε την ανάπτυξη ενώ η ζωή προσπερνάει.

Και τι κάνεις τώρα; Α! Υπομονή. Και κανένα ιδιαίτερο. Να σε δω σε είκοσι χρόνια σε ποιον θα κάνεις ιδιαίτερα. Τότε που δεν θα έχει μείνει κανένας στη χώρα. Δεν είμαστε το ’60 που κάθε οικογένεια είχα 4-5 παιδιά. Και ένας είναι πολύτιμος για να  φύγει. Και αυτοί που λείπουν είναι πολλοί και επίλεκτοι.

Όσοι έμειναν έβγαλαν μούσια και δουλεύουν στην εστίαση. Φούρνους, σουβλάκια, καφετέριες. Η άριστη της σχολής είναι στο ταμείο του σούπερ-μάρκετ. Τις προάλλες έσκυψε και έκανε πως δεν σε είδε. Έκανες και συ τον Κινέζο, πως δεν την είδες, για να μην αισθανθεί άσχημα. Πλήρης κινεζοποίηση.

Και οι συνάδελφοί σου είναι όχι στα κάγκελα αλλά στις κολώνες. Δίπλα στις κηδείες οι αγγελίες τους. Φιλόλογος άνεργος, ψάχνει παιδιά. Μαθηματικός ψάχνει να βρει τον εαυτό του. Και μία γενιά ψάχνει να δει τι έγινε και το πτυχίο δεν κάνει ούτε για δίπλωμα πίτας γύρου…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις