Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι καθαρίστριες

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι καθαρίστριες

Ελεύθερες αφέθηκαν οι τρεις καθαρίστριες

Έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, σε ένδειξη συμπαράστασης σε τρεις συναδέλφους τους, που κλήθηκαν να καταθέσουν για κατηγορίες που τις βαρύνουν από τις 10 Ιουλίου, όταν είχαν συγκρουστεί με αστυνομικούς.

Οι τρεις καθαρίστριες αφέθηκαν ελεύθερες και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου και πάλι στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες το κατηγορητήριο είναι βαρύτερο από αυτό που τους επιδόθηκε στην κλήση για απολογία.

Οι συγκεντρωμένες καθαρίστριες που βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ για συμπαράσταση, ανανέωσαν το κάλεσμά τους προς του αλληλέγγυους, για την 10η Σεπτεμβρίου. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Δεν τρομοκρατούμαστε» δήλωσαν λίγο μετά την έξοδο από το κτίριο, των συναδέλφων τους.

Εν τω μεταξύ, το συντονιστικό αγωνιζομένων καθαριστριών υπουργείου Οικονομικών τονίζει πως «δεν έφυγαν ούτε μια ημέρα από την είσοδο του υπουργείου» και σημειώνει πως «οι καθαρίστριες συνεχίζουν τον αγώνα τους ενόψει του δικαστηρίου στις 23 Σεπτεμβρίου».

«Καλό χειμώνα κ. Χαρδούβελη. Ούτε μια μέρα του καλοκαιριού οι καθαρίστριες δεν απουσιάσαμε από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας αμετακίνητα να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας. Δεν πήγαμε διακοπές. Αντίθετα ως δώρο καλοκαιριού μας δώσατε βίαιες αστυνομικές επιθέσεις, τις πρώτες απολύσεις και κλήσεις από την αστυνομία. Θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά, όπως σταθερά πράττουμε έναν ολόκληρο χρόνο. Οι καθαρίστριες συνεχίζουμε τον αγώνα μας και τη νέα περίοδο εν όψει του δικαστηρίου στις 23 Σεπτεμβρίου..» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις