Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δένδιας: Μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου τα πρώτα δάνεια

Δένδιας: Μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου τα πρώτα δάνεια

Τι είπε για την γερμανική υποστήριξη μετά την επίσκεψη στο Βερολίνο

Μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου θα δοθούν τα πρώτα δάνεια από το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως εκτίμησε ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του για τις επαφές που είχε στο Βερολίνο.

«Μέχρι την άνοιξη το τοπίο στην ελληνική οικονομία θα έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα και έτσι οι όροι του παιχνιδιού θα είναι τέτοιοι που θα επιτρέψουν στη γερμανική πλευρά, στους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν με κερδοφορία και ασφάλεια, και από την άλλη, η ελληνική πλευρά να κερδίσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για να αναπτυχθεί, όπως επίσης και την απασχόληση που χρειάζεται για να μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα», λέει ο υπουργός στην «Deutsche Welle», που φιλοξενεί παράλληλα εκτενές άρθρο για τις επαφές του στη Γερμανία.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «στοίχημα» για τους κ.κ. Σόιμπλε και Γκάμπριελ την επιτυχία του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, ενώ, σχολιάζοντας πληροφορίες που θέλουν μεσάζοντες να έχουν πλησιάσει επιχειρηματίες για να τους εξασφαλίσουν δάνειο από το Ταμείο, είπε: «το Ταμείο θα μεταφέρει πόρους στο τραπεζικό σύστημα και το τραπεζικό σύστημα της χώρας με τους δικούς του μηχανισμούς, θα δώσει τα δάνεια Άρα, οποιοσδήποτε προσφέρει τις υπηρεσίες του έναντι ανταλλάγματος, προσφέρει υπηρεσίες τις οποίες δεν μπορεί να παράσχει και παρακαλώ όλους τους ενδιαφερόμενους να καταγγείλουν κάτι τέτοιο στις αρμόδιες αρχές».

Τέλος, μιλώντας για τις επιπτώσεις από το εμπάργκο της Μόσχας στις ελληνικές εξαγωγές, ο υπουργός εκτίμησε πως το γεγονός ότι η Γερμανία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας της επιτρέπει να διαδραματίσει «κυρίαρχο ρόλο» στην Ε.Ε. στο θέμα των αποζημιώσεων Ευρωπαίων πολιτών που πλήττονται και χαρακτήρισε δεδομένη τη στήριξη της Γερμανίας στο θέμα των αποζημιώσεων και των Ελλήνων παραγωγών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά