Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Χαρδούβελης: Το πολύ ξύλο (το δημοσιονομικό) το φάγαμε

Χαρδούβελης: Το πολύ ξύλο (το δημοσιονομ...

Η πρώτη του στη Βουλή

«Όσο βαίνουμε προς το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, τα μέτρα που προωθούνται θα έχουν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα. Δηλαδή το πολύ ξύλο, το δημοσιονομικό, το έχουμε φάει. Ο δρόμος όμως αυτός δεν έχει τελειώσει, είμαστε σε δύσκολες στιγμές και πρέπει να τα δούμε όλα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στους βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και συζητούν το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Αυτήν τη στιγμή η δημόσια συζήτηση τόσα στα ευρωπαϊκά όργανα όσο και στην ευρωπαϊκή δημόσια σφαίρα αναδεικνύει μια συγκεκριμένη τάση.

Η τάση είναι η πολιτική και οικονομική εμβάθυνση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, αλλά και η αποκατάσταση μιας βιώσιμης αναπτυξιακής πορείας για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία, όμως, περνάει μέσα από μια σειρά μεταρρυθμίσεων -και αυτό το ενστερνίζονται όλες οι αποχρώσεις στην ΕΕ.

Όλες, λοιπόν, οι χώρες στην ΕΕ, ανεξάρτητα αν προσέφυγαν στους έκτακτους μηχανισμούς στήριξης της ευρωζώνης, αναγνωρίζουν εμπράκτως ότι ο δρόμος των συνεχών και τολμηρών αλλαγών με προοδευτικό πρόσημο είναι μονόδρομος» σημείωσε ο υπουργός και υπογράμμισε:

«Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση ως χώρα και κινούμαστε σε δύσκολες στιγμές. Πρέπει να τα δούμε όλα και να δούμε τι επιλογές θα κάνουμε».

Η ανάπτυξη στοίχημα όλων μας

Ο Γκ. Χαρδούβελης έσπευσε, εξάλλου, να υπογραμμίσει ότι «η ανάπτυξη και η συνεπακόλουθη αύξηση της απασχόλησης δεν είναι έργο μόνο της κυβέρνησης.

Είναι υπόθεση και του Κοινοβουλίου και της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και κάθε μεμονωμένου επιχειρηματία, επαγγελματία, εργαζόμενου. Είναι του κάθε πολίτη. Η ανάπτυξη είναι στοίχημα για όλους μαζί εμάς τους Έλληνες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά