Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παναγιώτης Λαλιώτης: Σε απόγνωση οι καρπουζοπαραγωγοί της Αχαίας και της Ηλείας

Παναγιώτης Λαλιώτης: Σε απόγνωση οι καρπ...

Σύσκεψη αύριο στα Λουσικά

Τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καρπουζοπαρωγοί και οι πατατοπαραγωγοί της Αχαΐας και της Ηλείας, βλέποντας τα προϊόντά τους να σαπίζουν στα χωράφια, αφενός εξαιτίας του περιορισμένου ενδιαφέροντος απορρόφησης της παραγωγής κι αφετέρου εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών διάθεσης, επισημαίνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Λαλιώτης.

Ο κ. Λαλιώτης, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής θα πάρει μέρος σε διευρυμένη σύσκεψη αγροτών στο πρώην Δημαρχείο Ωλενίας, στα Λουσικά, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις του αγροτικού κόσμου της περιοχής, ο οποίος ασφυκτιά από τα προβλήματα, τονίζει για ακόμη μία φορά τις απαράδεκτες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, οδηγώντας έναν ολόκληρο κλάδο στην εξαθλίωση.

Όπως τονίζει είναι αδιανόητο, στην Ελλάδα του 2014, σε μια χώρα που ο πρωτογενής της τομέας πρέπει  να αποτελέσει τη βάση για την επανέναρξη της εθνικής οικονομίας, οι παραγωγοί να παραμένουν «όμηροι» των συμφερόντων που εξακολουθούν να λυμαίνονται τα αγροτικά προϊόντα σε βάρος των καταναλωτών. «Το προϊόν φεύγει από το χωράφι σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς να καλύπτεται καν το κόστος παραγωγής και φθάνει στο ράφι έως και 600% αύξηση. Δεν είναι δυνατόν το καρπούζι για παράδειγμα να αγοράζεται από το χωράφι με 8 και 10 λεπτά το κιλό και ο καταναλωτής να το πληρώνει 25 έως και 45 λεπτά το κιλό, για να μην αναφερθώ στην τιμή που πωλείται στις ξένες αγορές. Και σαν να μην έφθανε αυτό, είναι τεράστια τα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται στους έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι αν δεν πουλήσουν το προϊόν τους στην τιμή που τους ζητείται, τότε κινδυνεύουν να χάσουν ολόκληρη την παραγωγή, η οποία θα μείνει αδιάθετη», τόνισε ο κ. Λαλιώτης καταγγέλλοντας πως κάποιοι δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, διατηρώντας το άνοιγμα της ψαλίδας σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά