Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάτρα: Δεν είναι... Τιραμόλα, η δημόσια διοίκηση! (Απάντηση στον Ανδρέα Μαζαράκη)

Πάτρα: Δεν είναι... Τιραμόλα, η δημόσια ...

Του Τάκη Γεωργακόπουλου, εκπρόσωπου Τριμελούς Επιτροπής Ιατρών Γ. Ν. Πατρών ''ο Άγιος Ανδρέας''

Αγαπητοί φίλοι, για όσα ''ανιστόρητα'' αναφέρει για μένα ο κ. Α. Μαζαράκης, διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου ''Άγιος Ανδρέας'', ότι δηλαδή εφημερεύω στην παθολογική κλινική στο πλαίσιο του τομέα και ταυτόχρονα ως μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Ε.Ι.Ν.Α., των ιατρών του Νοσοκομείου καταγγέλλω την τοποθέτηση του κ. Γκινόπουλου ή δικαιολογώ την άρνηση της κ. Χριστοπούλου να εφημερεύσει στα Επείγοντα παθολογικά ιατρεία, θα ήθελα να του υπενθυμίσω απλώς ότι, δεν εφημερεύω στο πλαίσιο του παθολογικού τομέα αλλά στην παθολογική κλινική, σε μικτή εφημερία και καλύπτω την κλινική προκειμένου οι παθολόγοι να μπορούν να εφημερεύουν με ελάχιστες επιβαρύνσεις, στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία.

Στο πλαίσιο άλλωστε της ειδίκευσής μου στην Πνευμονολογία, έχω ασκηθεί και στην παθολογία και λόγω της εμπειρίας που έχω αποκομίσει τόσα χρόνια στην ΜΕΘ, νοιώθω ικανός να βοηθήσω τους συναδέλφους μου, εφημερεύοντας στην κλινική, κατά τις γενικές εφημερίες και γι αυτό έχω δεχθεί να εφημερεύω.

Μην μπερδεύει επομένως καταστάσεις ο συνάδελφος κ. Α. Μαζαράκης και μην χρησιμοποιεί την καλή θέληση, με την ετσιθελική επιβολή στο πρόγραμμα εφημερίας, κάποιου γιατρού που δεν νοιώθει ασφαλής να εφημερεύσει, όπως δηλώνει η κ. Χριστοπούλου.

Τώρα, όσον αφορά τον ρόλο του και την θέση του ως διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας, τοποθετημένος, επίσης εν μέσω αμφισβητήσεων για την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί, θα του θυμίσω ότι την αρμοδιότητα που έχει εκ του νόμου να εισηγείται αυτός τον κατάλληλο ή τους κατάλληλους ιατρούς για να διευθύνουν προσωρινά ένα τμήμα, ΔΕΝ τον άσκησε.

Από φόβο; Από σκοπιμότητα; Ας μας πεί ο ίδιος. Η θέση μου στην Τριμελή Επιτροπή Ιατρών για την απόφαση του αναπληρωτή διοικητή, ήταν και είναι ξεκάθαρη: είναι εκτός των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων του, άρα παράνομη ή έστω παράτυπη αφού δεν προβλέπεται τέτοια αρμοδιότητα, υπογραφής απόφασης διορισμού ''προϊσταμένου'' κλινικού τμήματος, ούτε στις νομοθετημένες για την θέση αρμοδιότητες, ούτε στην απόφαση του Διοικητή-από τον Φεβρουάριο του 2014- για εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε αυτόν, ''να επιλαμβάνεται θεμάτων ιατρικής υπηρεσίας''.

Όσο για τις δικαστικές αποφάσεις που επικαλείται πως έχουν κρίνει την υπόθεση, νομίζω ότι μάλλον κάνει λάθος ο συνάδελφος κ. Μαζαράκης, αφού, η υπόθεση επι της ουσίας δεν έχει κριθεί -η νομιμότητα της απόφασης του αναπληρωτή διοικητή, δηλαδή- παρά μόνο απορρίφθηκε το αίτημα της κ. Φραγκούλια για προσωρινή αναστολή εκτέλεση της απόφασης του αναπληρωτή διοικητή, όπως γίνεται συνήθως.

Κι ακόμη να πώ ότι, ως τριμελής επιτροπή απευθύναμε άμεσα, πρόταση στον διοικητή να ανακαλέσει την απόφαση του αναπληρωτή διοικητή όπως επίσης πρόσφατα ζητήσαμε από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ να ασκήσει έλεγχο νομιμότητα;ς της απόφασης, όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση από τον νόμο, αλλά δυστυχώς, ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο, με συνέπεια το νοσοκομείο μας να ταλανίζεται από κακούς χειρισμούς των διοικούντων.

Ας μην προτρέχουμε επομένως και ας μην μακαρίζουμε κανέναν....διότι στα κύρια ασφαλιστικά θα κριθούν θέματα ουσίας, όπως η ''αντίστοιχη ειδικότητα'' του γιατρού που θα διευθύνει την παθολογική κλινική αλλά και το σύννομο της ενέργειας του αναπληρωτή διοικητή να διορίσει ''προϊστάμενο παθολογικού τμήματος'' ΧΩΡΙΣ την απαραίτητη από τον νόμο εισήγηση του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

Πως γνώριζε ο αναπληρωτής διοικητής ποιός ιατρός κατέχει ''αντίστοιχη ειδικότητα'' για να διευθύνει το παθολογικό τμήμα; Ξέρετε, η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να γίνεται...λάστιχο, ανάλογα με τις επιθυμίες κάποιων. Διότι τότε θα είναι ''η εσχάτη πλάνη, χείρον της πρώτης''!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις