Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους για το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των Ελλ...

Δόθηκε έως τις 20 Ιουλίου 2014

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο φέτος συμπληρώνει και γιορτάζει τα 20 του χρόνια, στηρίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά τους νέους Έλληνες σκηνοθέτες και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους.

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ (17 - 28 Σεπτεμβρίου 2014), ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας (συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ), Β' και Γ' Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου. Η κριτική επιτροπή για το φετινό διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους αποτελείται από τους:

Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής είναι η Πέννυ Παναγιωτοπούλου (σκηνοθέτiς) και μέλη οι:

Τζώρτζης Γρηγοράκης (σκηνοθέτης)

Κόρα Καρβούνη (ηθοποιός)

Γιώργος Καρναβάς (παραγωγός)

Γιώργος Κρασσακόπουλος (δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου)

Κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και πριν την έναρξη του 20ου Φεστιβάλ μπορεί να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας δεν απαιτεί αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνική πρεμιέρα για καμία ελληνική ταινία μικρού μήκους που παίρνει μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα.

Έτσι οι ελληνικές ταινίες μικρού μήκους μπορούν να συμμετάσχουν πρώτα στο Φεστιβάλ της Δράμας (15-20/9), το οποίο ζητά πανελλήνια πρεμιέρα, και μετά τη λήξη του και εφόσον έχουν επιλεχθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας,  θα προγραμματιστεί η προβολή τους από τις 21 Σεπτεμβρίου και μετά, συμμετέχοντας κανονικά στο Φεστιβάλ.

Επιπλέον, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία υποβολής των ταινιών, συνεργάζεται για 1η φορά με τη διεθνή πλατφόρμα MoviBeta, εξασφαλίζοντας αποκλειστικά για τις ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές δωρεάν υποβολή στην πλατφόρμα.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους λήγει στις 20 Ιουλίου 2014.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture