Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Από τον Κόπερφιλντ και τον Ντάϊναμο στον... Γιακουμάτο

Από τον Κόπερφιλντ και τον Ντάϊναμο στον...

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Νομίζω ότι σιγά- σιγά ξεκαθαρίζει η στόχευση της νέας κυβέρνησης. Δεν είναι δα και δύσκολο να το καταλάβει κανείς.

Η κυβέρνηση Σαμαρά που θα πάρει και νέα επώδυνα μέτρα στις πλάτες του ετοιμοθάνατου λαού, χρειάζεται αντιπερισπασμό. Γελωτοποιούς θέλετε να τους πείτε, ταχυδακτυλουργούς, δεν έχει και μεγάλη διαφορά. Ο στόχος είναι να προσπαθήσουν να αποσπάσουν τον κόσμο και να επιχειρήσουν πολιτικά να πετύχουν αυτό που κάνουν συχνά- πυκνά οι κάθε λογής «μάγοι» που ενίοτε δημιουργούν και μεγάλες καριέρες καταφέρνοντας να ξεγελάσουν τις αισθήσεις του κόσμου.

 

Τι κάνει ένας καλός «μάγος»; Αποπροσανατολίζει τις αισθήσεις σου (όραση, αφή, οσμή, ακοή ή ακόμα και γεύση) ώστε άλλο να βλέπουν τα μάτια σου και άλλο να νομίζεις ότι βλέπεις και ούτε καθ εξής.

 

Πολλοί ταχυδακτυλουργοί κάνουν και διεθνή καριέρα.

 

Κάπως έτσι είναι και ορισμένοι πολιτικοί. Ή τουλάχιστον προσπαθούν να γίνουν.

 

Πάρτε για παράδειγμα τον Γιακουμάτο. Απολαυστικός όπως πάντα αν τον δεις ξέχωρα από τη βρώμικη δουλειά που ανέλαβε να κάνει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο «η χώρα είναι σε εθνική οικονομική κρίση. Έχουμε όλοι μας χρέος να δώσουμε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να αγοράζει το ψωμάκι και το γάλα. Έχουμε χρέος». Και αυξάνοντας την ένταση της φωνής του, συνέχισε λέγοντας: «Να μειωθεί το κόστος του καλαθιού της νοικοκυράς και να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις της αισχροκέρδειας. Υπάρχουν υπερκέρδη σε βάρος του καταναλωτή. Δεν είμαι κατά των καλώς ευνοούμενων κερδών αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν υπερκέρδη σε βάρος του καταναλωτή».

Τι είπε; Απολύτως τίποτα. Θέλει όμως, λέει, να κάνει κάτι. Όχι βέβαια μόνος του. Όλοι μαζί «έχουμε χρέος» να το κάνουμε. Οπότε αν υπάρξει αποτυχία μάλλον θα βαρύνει εμάς τους υπόλοιπους. Άλλωστε είμαστε περισσότεροι. Η αλήθεια να.. κρύβεται. Πολιτικά ταχυδακτυλουργικά για προχωρημένους…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις