Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το δίλημμα για το Δήμο Πάτρας

Το δίλημμα για το Δήμο Πάτρας

OY ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΥ (Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ.)

Στον κρίσιμο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, οι Πατρινές και οι Πατρινοί πρέπει να αποφασίσουν με αίσθημα ευθύνης για το ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες της πόλης την ερχόμενη πενταετία.

Το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν έναν πραγματικό δήμαρχο για την Πάτρα ή το ΚΚΕ στο δημαρχιακό θώκο;

Διότι οι επιλογές που έχουν να κάνουν οι συμπολίτες μας είναι συγκεκριμένες. Από τη μια είναι ο Κώστας Χριστόπουλος, ο οποίος έχει βάλει το περιθώριο τα ιδεολογικοπολιτικά του πιστεύω, προκρίνοντας το συμφέρον της Πάτρας, βάζοντας πάνω απ’ όλα την πόλη, με μια σύγχρονη αντίληψη για τη διαχείριση των προβλημάτων της και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει μπροστά της.

Και από την άλλη, δεν είναι ο καλός άνθρωπος και ο αξιόλογος γιατρός Κώστας Πελετίδης, αλλά το ΚΚΕ που ο ίδιος εκπροσωπεί, με τη γνωστή αρτηριοσκληρωτική αντίληψή του, με τον στείρο δογματισμό του και με τον απόλυτο αρνητισμό του.

Απευθυνόμενος δε με σεβασμό στους συμπολίτες μου που κρίνουν ότι ο Κώστας Πελετίδης είναι ο καταλληλότερος για δήμαρχος της Πάτρας θέτω τα εξής ερωτήματα:

Ο κ. Πελετίδης θα απεμπολήσει ως δήμαρχος την κομματική του ταυτότητα; Θα λειτουργήσει ως δήμαρχος Πατρέων ή θα λειτουργήσει στο δήμο ως εκτελεστικό όργανο του ΚΚΕ, εκτελώντας τις ντιρεκτίβες του Περισσού;

Και σε τελική ανάλυση, επί των ημερών του ως δημάρχου, θα γίνει ή όχι το δημαρχείο της Πάτρας μετερίζι του ΚΚΕ;

Ρητορικά, πιστεύω είναι αυτά τα ερωτήματα, καθώς ο κ. Πελετίδης έσπευσε να διαλύσει κάθε αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις του, υποσχόμενος «απειθαρχία στον “Καλλικράτη”» «αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική» κ.α.

Με άλλα λόγια, υπόσχεται το απόλυτο μπάχαλο και επί της ουσίας δεσμεύεται εντίμως ότι το δημαρχείο θα είναι, απλώς, μια μεγάλη οργάνωση του ΚΚΕ, και κατ’ επέκταση ένα παράρτημα του Περισσού.

Συνεπώς, δεν θέλει και σοφία μεγάλη να διαθέτει κανείς για να αντιληφθεί ότι πιθανή εκλογή του σεβαστού κ. Πελετίδη στον δήμο, όχι απλώς θα αποτελέσει μια χαμένη πενταετία για την Πάτρα, αλλά θα συνιστά και οπισθοδρόμηση για την πόλη, η οποία θα περιπέσει σε τέλμα.

Επομένως, ας σκεφτούν πραγματικά με σύνεση και υπευθυνότητα οι συμπολίτες μας τι θέλουν.

Διότι για τους ίδιους λόγους που δεν εμπιστεύονται διαχρονικά στο ΚΚΕ τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα πρέπει να εμπιστευτούν στο ΚΚΕ και τις τύχες της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις