Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η κωμική περιπέτεια "Μυστικός Πράκτορας OSS 117, Lost in Rio" θα προβληθεί από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών το Σάββατο 15/2/2014

Η κωμική περιπέτεια "Μυστικός Πράκτ...

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ζαν Ντιζαρντέν

Την κωμική κατασκοπευτική περιπέτεια «Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το... Ρίο -  Μυστικός Πράκτορας OSS 117, Lost in Rio, διάρκειας 100 λεπτών που είχε προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Απρίλιο του 2009, έχουν προγραμματίσει οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών (Κινηματογραφικό Τμήμα των Πολιτιστικών ομάδων του Πανεπιστημίου) για αυτό το Σάββατο 15/2/2014 στις 21.30 στο στέκι τους στην οδό Αλ. Υψηλάντου κοντά στην πλατεία Μαρκάτου.

Πρόκειται για μία Γαλλική παραγωγή με ήρωα έναν πολυμήχανο, γκαφατζή και αλαζόνα μυστικό πράκτορα τον OSS 117, ο οποίος επιστρέφει σε μια νέα περιπέτεια γέλιου και προσθέτει άλλο ένα κεφάλαιο στη γνωστή γαλλική σειρά ταινιών.

Ο Γάλλος κατάσκοπος OSS 117 θεωρείται από τους ανωτέρους του ως ο καλύτερος στην "πιάτσα". Εν έτει 1967, φεύγει για αποστολή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για να βρει έναν πρώην αξιωματικό των Ναζί, που εξορίστηκε στην Νότια Αμερική μετά τον πόλεμο. Διασχίζει λοιπόν τη Βραζιλία, συνοδευμένος από μια γοητευτική πράκτορα των Μοσάντ, η οποία αναζητά επίσης το ίδιο άτομο.

Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους, μετά την ταινία "OSS 117: Αποστολή στο Κάιρο" το 2006, επέστρεψε με το σίκουελ της μεγάλης γαλλικής επιτυχίας, που βασίζεται στα best seller βιβλία του Ζαν Μπρους. Στον κεντρικό ρόλο εμφανίζεται και πάλι ο γοητευτικός Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ντιζαρντέν. Οι ταινίες αυτές έχουν κόψει πολλά εισιτήρια στην Γαλλία ενώ το "OSS 117: Αποστολή στο Κάιρο" είχε προταθεί και για το βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Ο Χαζαναβίσιους έχει επίσης σκηνοθετήσει την ταινία "Mes Amis" με τον Ιβάν Ατάλ ενώ τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για το «The Artist» το 2012 όπως και ο Ντιζαρντέν με το Όσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture