Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: "Γολγοθάς" η έκδοση σύνταξης από το ΙΚΑ - Πέντε υπάλληλοι με 850 υποθέσεις ασφαλισμένων ο καθένας!

Πάτρα: "Γολγοθάς" η έκδοση σύν...

Τι δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Κυριακόπουλος

«Γολγοθάς» παραμένει στην Πάτρα η έκδοση σύνταξης για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ παρά τις κατά καιρούς μεγαλόστομες διακηρύξεις και εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή «Αλφαβήτα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105,3, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος, η έκδοση σύνταξης παραμένει μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία, όχι μόνο εξαιτίας των διατυπώσεων που απαιτούνται αλλά και εξαιτίας της δραματικής έλλειψης προσωπικού.

Όπως τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος σήμερα στην Πάτρα μόνο 5 υπάλληλοι είναι διαθέσιμοι στο τμήμα που ελέγχει τα δικαιολογητικά των συντάξεων, με τεράστιο όγκο αιτήσεων. Είναι χαρακτηριστικό, όπως πρόσθεσε, ότι κάθε ένας εκ των πέντε υπαλλήλων είναι επιφορτισμένος με… 850 υποθέσεις ασφαλισμένων που περιμένουν να βγουν στην σύνταξη.

Έτσι, κόντρα στα όσα διατείνεται το Υπουργείο Εργασίας, ο μέσος χρόνος αναμονής φτάνει τους 15 με 16 μήνες από την στιγμή που θα κατατεθεί η σχετική αίτηση. Ακόμα κι αν, με την χρήση της τεχνολογίας, εξορθολογιστεί το σύστημα έκδοσης των συντάξεων, ο χρόνος δεν πρόκειται να μειωθεί περισσότερο από δυο μήνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά