Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ιδιαίτερα θετικές οι εντυπώσεις για την παράσταση "Ο Φιάκας" που παρουσιάζεται στο θεατράκι Αγορά της Πάτρας

Ιδιαίτερα θετικές οι εντυπώσεις για την ...

Από το επιτελείο των ηθοποιών ξεχωρίζει η Κατερίνα Λειβαδά

Πολύ καλές είναι οι εντυπώσεις για την θεατρική παράσταση «Ο Φιάκας» που παρουσιάζεται στο θεατράκι Αγορά της Εταιρείας Θεάτρου και Τέχνης, στην οδό Καραισκάκη όπου την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί η γνωστή και καταξιωμένη ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου που έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν πολλές φορές με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Το εξαιρετικό κείμενο του Δημοσθένη Μισιτζή, ένα διαμάντι της ελληνικής δραματουργίας, παρουσιάζεται εξαιρετικά στην συγκεκριμένη παράσταση όπου η Μάνια Παπαδημητρίου έχει κάνει και την δραματουργική επεξεργασία.

Το έργο που γράφτηκε το 1870, περιστρέφεται γύρω από ένα μικροαπατεώνα, που ζει παρασιτικά. Αποφασίζει ότι η μόνη διέξοδος στα προβλήματά του είναι ένας γρήγορος γάμος με την ωραία, πλουσία αλλά αφελή Ευανθία και οργανώνει με τη βοήθεια του υπηρέτη του ένα σχέδιο του για να την καταφέρει. Πρωτοπαίχτηκε με τον τίτλο «Ο Απατεώνας» και από τότε αποτέλεσε αγαπημένη επιλογή μπουλουκιών, θιάσων που περιόδευαν κλπ.

«Κωμωδία Αστειωτάτη» κατά τον συγγραφέα, αποτελεί εξαιρετική απεικόνιση των ηθών και των χαρακτήρων της Πόλης. Σατιρίζει την προσπάθεια της τότε ανερχόμενης αστικής τάξης να μιμηθεί – αφελώς – τα δυτικά πρότυπα, γεγονός διαχρονικό, το οποίο δυστυχώς φτάνει μέχρι τις μέρες μας

Η δράση από τον συγγραφέα τοποθετείται στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα στην Κωνσταντινούπολη. Στην παράσταση όμως, μεταφέρεται στην Πάτρα, στη δική μας πόλη, ενώ γίνονται και χρονικά άλματα στο σήμερα και στις τώρα δυσκολίες μας, με εμβόλιμα αφηγηματικά κείμενα αλλά και μέσω των μουσικών επιλογών, που αποδίδονται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθετική και δραματουργική Επιμέλεια : Παπαδημητρίου Μάνια

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαλαμής Κώστας

Χορογραφίες : Μαριμίλη Ασημακοπούλου

Μουσική : Γομάτος Ηλίας

Σκηνικά : Μπαλαφούτης Θάνος

Κοστούμια : Τσούλου Θεοδώρα

Φωτισμοί : Ψαρράς Θάνος

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι :

Αφηγητής : Κανελλάκη Θεανώ

Φιάκας : Κανελλάκης Σπύρος

Γιάννης : Μπακαλάρου Βιβή

Ευανθία : Αρμένη Αναστασία

Κοκκώνα Φρόσω : Ράπτη Αλέκα

Καζαμίας : Λειβαδά Κατερίνα

Οι παραστάσεις δίνονται από Πέμπτη έως Κυριακή – ώρα 9.30 μμ.

*Ήδη θεατές που έχουν δει την παράσταση έχουν να πουν τα καλύτερα για όλους τους ηθοποιούς και ιδίως για την ταλαντούχα Κατερίνα Λειβαδά, την θαυμάσια κωμική αυτή ηθοποιό που πρωτογνωρίσαμε μέσα από τις παραστάσεις του «Ρεφενέ».

Το έργο "Ο Φιάκας" είχε παρουσιάσει παλιότερα στην Πάτρα σε δική της σκηνοθεσία, στα Βραχνέικα η σκηνοθέτιδα και αναπληρώτρια καθηγήτρια θεατρικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευανθία Στιβανάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture