Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Αγώνας trail 15,5 χιλιομέτρων στον Αγραπιδόκαμπο έξω από τη Ναύπακτο αυτή την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Αγώνας trail 15,5 χιλιομέτρων στον Αγραπ...

Θα υπάρξει και διαδρομή 3 χιλιομέτρων για παιδιά

Μετά το Σούβαρδο Καλαβρύτων όπου στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 διοργανώθηκε ένας υπέροχος αγώνας ανωμάλου δρόμου αντοχής με τους αθλητές να φτάνουν μέχρι ψηλά κοντά στην κορυφή του Χελμού, στο τηλεσκόποιο Αρίσταρχος, πραγματοποιείται ένας άλλος παρόμοιος αγώνας αυτή τη φορά από τον Δήμο Ναυπακτίας, την Φυσιολατρική ομάδα Αντιρρίου «Αριστοτέλης» και το σύλλογο Lepanto.

Οι φορείς αυτοί διοργανώνουν αγώνα βουνού trail 15,5 χιλιομέτρων για τους ενήλικες καθώς και αγώνα 3 χλμ για τα παιδιά στην πανέμορφη ορεινή περιοχή Αγραπιδοκάμπου Αντιρρίου Ναυπάκτου.

Ο αγώνας που θα γίνει αυτήν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 το πρωί, έχει εκκίνηση και τερματισμό το γραφικό πέτρινο κτίσμα του εκπολιτιστικού συλλόγου Αγραπιδοκάμπου χαμένο μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον.

Δικαίωμα συμμετοχής για τον αγώνα των 15,5 χιλιομέτρων έχουν όλοι άνω των 18 με βασική ωστόσο προϋπόθεση να έχουν εξεταστεί το τελευταίο τρίμηνο από καρδιολόγο γιατρό.

Για τον αγώνα των 3 χλμ των παιδιών από 13-17 ετών χρειάζεται να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση κατά την παραλαβή του αθλητικού νούμερου συμμετοχής.

Από τους διοργανωτές διευκρινίζεται ότι όλοι τρέχουν με προσωπική τους ευθύνη. Ιατρική κάλυψη θα υπάρχει σε όλο το εύρος της διαδρομής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά στο site του αγώνα aristoteleiomonopati.lepantorunners.gr και θα γίνονται δεκτές έως και σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 15:00μμ.

Αθλητές /τριες που θα δηλώνονται τελευταία στιγμή θα έχουν όλες τις απολαβές αλλά δεν θα λογίζονται στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Κατηγορίες αθλητών

Παιδιά - αγώνας 3 χλμ :13-17 ετών

Ενήλικες Άντρες – Γυναίκες - αγώνας 15,5 χλμ: 18-29, 30 -39, 40 -49, 50 και άνω

Βραβεύσεις

Όλοι οι τερματίσαντες αναμνηστικό μετάλλιο- έπαινο –μικρογεύμα.

Τα παιδιά: κύπελλα τα τρία πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια.

Ενήλικες: κύπελλα οι τρεις πρώτοι άντρες και τρεις πρώτες γυναίκες κάθε κατηγορίας.

Αναμνηστική πλακέτα στους μεγαλύτερους ηλικιακά άντρες – γυναίκες όπως και αναμνηστική πλακέτα στα μικρότερα παιδιά, αγόρια – κορίτσια.

Αγώνας - ανεφοδιασμοί

Η διαδρομή του αγώνα ξεκινάει με μικρό ασφάλτινο κατηφορικό κομμάτι 2,5 χλμ και μπαίνουμε στο πρώτο από τα έξι υπέροχα μονοπάτια στο σημείο των Λουτρών του Αγραπιδοκάμπου. Η σήμανση δεν θα σας αφήσει να νιώσετε σε κανένα σημείο ανασφάλεια. Η διαδρομή εναλλάσσεται από τα μονοπάτια με δασικούς καταπράσινους δρόμους και πλησιάζοντας προς το τέλος συναντάμε το μονοπάτι της Σπηλιάς και μπαίνοντας στο επώνυμο μονοπάτι του Αριστοτέλη φτάνουμε στο σημείο του τερματισμού.

Γενικά υπάρχουν κάποιοι μικροί συντελεστές δυσκολίας αλλά ουσιαστικά είναι μια γρήγορη και πανέμορφη διαδρομή.

Ο αγώνας εμπεριέχει άσφαλτο 2, 6 χλμ, δασικό δρόμο 7,140 χλμ, μονοπάτια 5,71 χλμ ( ανοδικά 1730 μ, 450μ, 430μ, 980μ, καθοδικό 660μ, 1460μ , σύνολο 5,71 χλμ.

Οι ανεφοδιασμοί είναι τακτικοί και πλήρεις προϊόντων ώστε να μην χρειαστεί κανένας αθλητής να μεταφέρει αθλητική εξάρτηση:

1ος ανεφοδιασμός στο 2,87 χλμ, 2ος στο 5,15 χλμ, 3ος στο 6,33 χλμ, 4ος στα 9 χλμ, 5ος στα 12,74 χλμ.

Πρόγραμμα εκδηλώσεως

08:00- 09:30 παραλαβή αθλητικού νούμερου

10:00 εκκίνηση αγώνα 15,5 χλμ ενηλίκων

10:05 εκκίνηση αγώνα 3 χλμ παιδιών.

13:00 απονομές – βραβεύσεις παιδιών και ενηλίκων.

*Ο φετινός αγώνας συμπίπτει με τις εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Μπορεί κάποιος να συνδυάσει τον αγώνα στην πανέμορφη διαδρομή με την παρακολούθηση των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View