Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στα "μαλακά" οι δύο λιμενικοί και ο ελαιοχρωματιστής που έδεναν και έδερναν μετανάστες

Πάτρα: Στα "μαλακά" οι δύο λιμ...

Στο εδώλιο για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών - Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Στα "μαλακά" έπεσαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας δύο λιμενικοί και ένας ελαιοχρωματιστής, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι χτυπούσαν και λήστευαν μετανάστες, που εντόπιζαν πριν τρία χρόνια, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι λιμενικοί, κατηγορούνται ότι προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, έκαναν έφοδο σε σπίτια που διέμεναν αλλοδαποί μετανάστες, τους έδεναν τα χέρια με πλαστικές χειροπέδες, τους χτυπούσαν και τους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και μικρά χρηματικά ποσά.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο τον Οκτώβριο 2010 στην Πάτρα και χθες έφθασε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων. Και οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο το οποίο μετέτρεψε την κατηγορία από ληστεία σε βία κατ' εξακολούθηση .Τους επεβλήθη ποινή 29 μηνών φυλάκισης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην πρώτη επίθεση, οι δράστες φέρονταν να είχαν αφαιρέσει από 8 μετανάστες 8 κινητά και 110 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση αφαίρεσαν από 5 μετανάστες 3 κινητά τηλέφωνα και 295 ευρώ.

Στην τελευταία επίθεση οι αλλοδαποί συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι κατηγορούμενοι και η ΕΛ. ΑΣ τους εντόπισε.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Οι δύο λιμενικοί υποστήριξαν ότι είχζαν στοχοποιηθεί από τα κυκλώματα διακίνησης λόγω της υπηρεσιακής τους δράσης και μεθόδευσαν τη συγκεκριμένη κατηγορία για να τους ενοχοποιήσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις