Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Νικόλ Κίντμαν και Σίντι Κρόφορντ έλαμψαν χθες στο κόκκινο χαλί των Κανών-Δειτε φωτό

Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Νικόλ Κίντμαν και ...

Ο "Υπέροχος Γκάτσμπι" με τον Ντι Κάπριο από σήμερα και στις Πατρινές κινηματογραφικές αίθουσες

Η αυλαία του 66ου περίφημου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Κανών άνοιξε χθες 15 Μαΐου 2013 και η 1η μέρα είχε τρεις μεγάλους πρωταγωνιστές, τη νέα ταινία που έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι» σε σκηνοθεσία του Μπαζ Λούρμαν, την λαμπερή φετινή κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ και ένα από τα μέλη, την απαστράπτουσα και υπέροχη Νικόλ Κίντμαν και την επίμονη, καταρρακτώδη βροχή που επισκίασε σε ένα βαθμό την ατμόσφαιρα.

Το κινηματογραφικό σάιτ flix.gr, έγραψε ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα από ένα απλό καιρικό φαινόμενο για να σκοτεινιάσει την λάμψη ενός «Great Gtasby».

Eντυπωσιακή, ποπ, απολαυστική και πολυτελής η ταινία «Υπέροχος Γκάτσμπυ 3d» που από σήμερα βγαίνει και στις Πατρινές αίθουσες (σε 3 στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε) ήταν η ιδανική ταινία για την έναρξη του πιο διάσημου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ στον κόσμο, με μεγάλη ιστορία και πολλούς σταρ και στάρλετ να έχουν δώσει το παρών όλα αυτά τα χρόνια.

Θυμόμαστε βέβαια την παρουσία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη με το «Ποτέ την Κυριακή» του Ζιλ Ντασέν πριν από 53 ολόκληρα χρόνια που είχε αναστατώσει ευχάριστα την Κρουαζέτ ενώ η Μελίνα είχε φύγει με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας.

 

Μία ωραία λεπτομέρεια, η ομπρέλα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο γράφει Γκάτσμπι.

Μία ωραία λεπτομέρεια, η ομπρέλα του Λεο...

Μία ωραία λεπτομέρεια, η ομπρέλα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο γράφει Γκάτσμπι.

Όπως γράφει το flix.gr, το μεσημεράκι, ο Αυστραλός σκηνοθέτης Μπαζ Λούρμαν, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο που υποδύεται τον Τζέι Γκάτσμπι, η Κάρεϊ Μάλιγκαν, ο Τομπέι Μαγκουάιρ και όλο το υπόλοιπο καστ της ταινίας έδωσαν συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους και μίλησαν για την επικαιρότητα του Γκάτσμπι στις μέρες μας.

«Για μένα δεν είναι μία ερωτική ιστορία, αλλά η ιστορία ενός σπουδαίου Αμερικανού που ζει σε μια εποχή όπου όλα είναι πιθανά, με μεγάλη χλιδή, θέλει να γίνει πλούσιος και διάσημος αλλά, στη διαδρομή, χάνει την ταυτότητά του.

Ο συγγραφέας Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ γράφοντας τον Γκάτσμπι, προέβλεψε ότι όλη αυτή η τεράστια χλιδή και οικονομική σπατάλη θα οδηγούσε στο οικονομικό κραχ του 1929 όπως και πράγματι έγινε» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο 38χρονος Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Να αναφέρουμε ότι ο νέος «Υπέροχος Γκάτσμπι» έλαβε σήμερα γενικά συμπαθητικές κριτικές στην Ελλάδα και αναμένεται να πάει καλά εμπορικά.

Την γκαρνταρόμπα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία όπως και του Τομπέι Μαγκουάιρ (στο ρόλο του Νίκ Καραγουέι) ανέλαβαν οι Brooks Brothers, ο διάσημος πολυτελής ανδρικός οίκος μόδας, που όπως έγραψε το περιοδικό Vanity Fair, είχε ντύσει και τον ίδιο τον συγγραφέα Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ την περίοδο που ήταν στο Πρίνστον.

Ακόμα τους Ντι Κάπριο και Μαγκουάιρ έντυσε ο γνωστός ράφτης του Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης Μάρτιν Γκρίνφιλντ ενώ για τις γυναίκες της ταινίας όπως την πρωταγωνίστρια Κάρει Μάλιγκαν (Ντέιζι Μπιουκάναν) τα κοστούμια επιμελήθηκαν ο οίκος της Miuccia Prada και η Κάθριν Μάρτιν, σύντροφος και σταθερή συνεργάτιδα του Μπαζ Λούρμαν, η οποία έχει στην κατοχή της 2 Όσκαρ για το "Μουλέν Ρουζ". Όσο για τα κοσμήματα είναι του οίκου Tiffany & co.

Στο μεταξύ η 1η ταινία του διαγωνιστικού των φετινών Κανών, το «Heli» του Μεξικανού Αμάτ Εσκαλάντε, προβλήθηκε χθες. Επρόκειτο για μία υπερβολικά βίαιη ιστορία, τοποθετημένη στην Μεξικάνικη επαρχία, μία λιτή, σκληρή, στιλιζαρισμένη και «όμορφη» ταινία, όπως σχολίασε το flix.gr.

Η κριτική επιτροπή του Στίβεν Σπίλμπεργκ φωτογραφήθηκε στην ταράτσα του Palais de Festival. Εκτός του Σπίλμπεργκ και της Νικόλ Κίντμαν, στην επιτροπή μετέχουν ο κάτοχος δύο Όσκαρ Αυστραικός ηθοποιός Κριστόφ Βαλτς, ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Κριστιάν Μουντζίου, ο φετινός νικητής του Όσκαρ σκηνοθεσίας για την «Ζωή του Πι», Ανγκ Λι, η Βρετανή σεναριογράφος Λιν Ράμσεϊ (Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν), ο γοητευτικός Γάλλος σταρ Ντανιέλ Οτέιγ, η Ιαπωνέζα σκηνοθέτρια Ναόμι Καβάσε και η Ινδή ηθοποιός Βίντια Μπαλάν.

Όσο για χθες το βράδυ σειρά είχαν τα πυροτεχνήματα. Η επίσημη πρεμιέρα του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών έγινε με την οικοδέσποινα ηθοποιό Οντρέ Τοτού (Αμελί) να καλωσορίζει τον κόσμο σ' ένα 10ήμερο «κινηματογραφικού οργασμού», να ανεβάζει τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και την επιτροπή του επί σκηνής για να κηρύξουν επισήμως την έναρξη αλλά και τον Μπαζ Λούρμαν με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο του νέου «Υπέροχου Γκάτσμπι».

Ο Λούρμαν μάλιστα όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα International Herald Tribune, ήταν περίπου 12-13 ετών όταν είχε βγει στους κινηματογράφους η παλιότερη ταινία για τον Γκάτσμπι, του 1974 όπου τον κεντρικό ρόλο είχε ενσαρκώσει ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Η τότε ταινία σε σενάριο μάλιστα Φράνσις Φορντ Κόπολα αν και σημείωσε εμπορική επιτυχία χάρη στην μεγάλη διαφήμιση της και τα υπέροχα κοστούμια της Ελληνοαμερικανίδας Θεώνης Βαχλιώτη Όλντριζ που πήραν Όσκαρ και τα κοστούμια και πουκάμισα του Ρέντφορντ δια χειρός του σχεδιαστή Ραλφ Λόρεν, εν τούτοις είχε δεχτεί τα πυρά των κριτικών ως άψυχη και ρετρό!

Ο Μπαζ Λούρμαν πάντως παραδέχτηκε πως ήταν μεγάλος θαυμαστής του Ρέντφορντ και είχε δει την ταινία, ωστόσο δεν είχε μπορέσει (ήταν και πιτσιρίκος) να καταλάβει τί ακριβώς χαρακτήρας και άνθρωπος ήταν τελικά αυτός ο Τζέι Γκάτσμπι!

Μεταξύ των σταρ που πάτησαν χθες το κόκκινο χαλί των Κανών ήταν η Λάνα Ντελ Ρέι, η Σίντι Κρόφορντ, η ηθοποιός Τζούλιαν Μουρ, η Φρίντα Πίντο, η Σολάνζ Νόουλς, κ.α.

Το αλλοτινό τοπ μόντελ από την Αμερική, Σίντι Κρόφορντ στα 47 της πλέον ήταν εντυπωσιακή με την λευκή τουαλέτα της κατά την παρουσία της στην πρεμιέρα του «Υπέροχου Γκάτσμπι» και τα φλας των δεκάδων φωτογράφων άστραψαν στην κυριολεξία.

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να παρελάσουν στο κόκκινο χαλί των Κανών και άλλοι διάσημοι σταρ, όπως οι Μάικλ Ντάγκλας, Ματ Ντέιμον, Ράιαν Γκόσλινγκ και Μαριόν Κοτιγιάρ.

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί έως και τις 26 Μαίου 2013.

Επιμέλεια - Τ. Μαρτάτος

 

 

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του φετιν...

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ.

Η υπέροχη και αγέραστη Σίντι Κρόφορντ με αποκαλυπτική τουαλέτα.

Η υπέροχη και αγέραστη Σίντι Κρόφορντ με...

Η υπέροχη και αγέραστη Σίντι Κρόφορντ με αποκαλυπτική τουαλέτα.

Κομψότατη χαρακτηρίστηκε η εμφάνιση της Αυστραλής στην καταγωγή Νικόλ Κίντμαν.

Κομψότατη χαρακτηρίστηκε η εμφάνιση της ...

Κομψότατη χαρακτηρίστηκε η εμφάνιση της Αυστραλής στην καταγωγή Νικόλ Κίντμαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture