Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Ιδού η λύση για τα προνοιακά επιδόματα, κ. Δημαρά"

"Ιδού η λύση για τα προνοιακά επιδό...

Την άποψή της καταθέτει η δημοτική Σύμβουλος Βίβιαν Σαμούρη

Σε γραπτή της παρέμβαση η πρώην προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Βίβιαν Σαμούρη, για την καθυστέρηση των προνοιακών επιδομάτων αναφέρει τα εξής:

«Οφείλω, δυστυχώς, να υπενθυμίσω, προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι πολιτικές κοινωνικής προστασίας επιδοματικού τύπου έχουν, αυτονόητα, τη μορφή του κατεπείγοντος, καθώς για τους βιώνοντες κοινωνικούς κινδύνους, τους απόρους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους αναξιοπαθούντες, με την ευρεία έννοια του όρου, τυχόν καθυστέρηση καταβολής του προνοιακού επιδόματος ισούται με απόγνωση, συνήθως, στην απόλυτη έκτασή της.

Και ιδιαίτερα στις ημέρες μας, όπου η εξασφάλιση φαγητού και φαρμάκων αποτελεί ζητούμενο, για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας…

Θεωρείται, λοιπόν, απαράδεκτο και, κατά προέκταση, σε πολιτικό επίπεδο, ανήθικο, να έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών των προνοιακών επιδομάτων και οι δικαιούχοι συμπολίτες μας να μη δύνανται να τα εισπράξουν, επειδή η δημοτική Αρχή σταθερά ολιγωρεί και πρακτικά αδιαφορεί…

Αντί, λοιπόν, να έχει έρθει έγκαιρα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός και, ακολούθως, να έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση πριν παρέλθει ο Ιανουάριος (σ.σ.: διαδικασίες απαραίτητες, σύμφωνα με τη Νο 47490/18.12.2012 κοινή υπουργική απόφαση Εσωτερικών και Οικονομικών, για την εκταμίευση των επιδομάτων), ορίστηκε, μετά από έντονες αντιδράσεις, Συμβούλιο επ' αυτού, για τις 14 Φεβρουαρίου!

Αν, δε, στα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός πως η δημοτική Αρχή παρακάμπτει εκούσια το ότι δεν διαθέτει πλειοψηφία -με συνέπεια η διαδικασία της ψήφισης του προϋπολογισμού να είναι πολύ πιθανό να αποβεί εξαιρετικά χρονοβόρα- τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της ανευθυνότητάς της.

Πλέον, ο κ. Δήμαρχος, έχει ηθικό καθήκον να ανατρέψει -ακόμη και με το αναλογούν ρίσκο-  αυτή την παρατεταμένη αδικία και, παρακάμπτοντας τις ισχύουσες κανονικότητες, να επιλύσει ένα πρόβλημα που, με ευθύνη της δημοτικής Αρχής, εξελίχθηκε σε ανθρωπιστική κρίση.

Κύριε Δήμαρχε, υπογράφοντας, απλώς, ένα "εντέλλεσθαι", οι συμπολίτες μας πληρώνονται στο αμέσως επόμενο λεπτό… Θα το αποτολμήσετε κ. Δήμαρχε ή θα αναγάγετε την απάθεια σε πολιτική πρακτική;».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις