Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ντόρα προς Χριστοφοράκο: "Μάκη μου χρόνια πολλά"

Ντόρα προς Χριστοφοράκο: "Μάκη μου ...

Και θερμές χαιρετούρες με Καραμανλή

Φωτογραφίες και τηλεγραφήματα από το προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, έφερε σήμερα στη δημοσιότητα το "Πρώτο Θέμα", εμφανίζοντας τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens σε εγκάρδιους χαιρετισμούς με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, και την κ. Μπακογιάννη να τον προσφωνεί "Μάκη μου". Στο δημοσίευμά του το "Πρώτο Θέμα" αναφέρει: "Την ώρα που η Δικαιοσύνη αναζητούσε τις διαδρομές του μαύρου χρήματος ψάχνοντας τους εγχώριους αποδέκτες της μίζας σε στελέχη των δυο μεγάλων κομμάτων στην Αθήνα -με όχημα τις σχετικές καταθέσεις «κεφαλών» της «Siemens» στη Γερμανία-, ο κ. Καραμανλής έστελνε τηλεγράφημα στον Μιχάλη Χριστοφοράκο προκειμένου να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή.

Το τηλεγράφημα εστάλη στις 6 Νοεμβρίου του 2007, έναν δηλαδή περίπου μήνα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους και ενώ η εισαγγελική έρευνα ήδη είχε ξεκινήσει από τις 20 Νοεμβρίου του 2006.

Τότε, ο ρόλος του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην όλη υπόθεση είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει και να αποκαλύπτεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της χώρας.

«Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σας εορτή. Κώστας Καραμανλής, πρωθυπουργός», γράφει στο τηλεγράφημά του προς τον Μ. Χριστοφοράκο ο τέως πρωθυπουργός με ημερομηνία 6.11.2007. Το τηλεγράφημα αυτό σε συνδυασμό με την ευχετήρια επιστολή του κ. Καραμανλή προς τον πρώην γενικό διευθυντή της «Siemens» με ημερομηνία 24 Μαΐου 2004 (περίπου 2,5 μήνες μετά την εκλογική νίκη του, της 7ης Μαρτίου, το ίδιο έτος), φέρνει σε δεινή θέση το επιτελείο του τέως πρω θυπουργού, ο οποίος επιμένει να μιλάει για τυπικές σχέσεις του με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της «Siemens».

Οπως, όμως, προκύπτει από τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» -τα οποία προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου και αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας-, ο κ. που δεν ξεχνούσε να ευχηθεί στον «Μάκη» για την ονομαστική του εορτή. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία παρέμεναν τόσο καιρό κρυφά καθώς εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα, κατά τη μετακόμιση που έκανε η «Siemens» σε άλλα γραφεία στο Μαρούσι. Τα στοιχεία αυτά δεν είχαν κατασχεθεί καέφοδο του πρώην ανακριτή της υπόθεσης κ. Νίκου Ζαγοριανού στα γραφεία της «Siemens», αλλά παραδόθηκαν τώρα από τους ίδιους τους υπευθύνους της εταιρείας στη Δικαιοσύνη.

«Μάκη μας»…

Ο διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού κ. Ιωάννης Αγγέλου, η τέως υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο σύζυγός της κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Αντώναρος (άλλοτε μετά της συζύγου του κι άλλοτε μόνος του) αλλά και ο τέως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννος Παπαντωνίου με τηλεγραφήματά τους εξέφραζαν τις θερμές ευχές τους στον πρώην ισχυρό άνδρα της «Siemens».

Ιδιαίτερη αίσθηση δημιουργεί ωστόσο χειρόγραφο ευχετήριο φαξ του ζεύγους Κούβελου -Μπακογιάννη προς τον Χριστοφοράκο. Τον προσφωνούν «Μάκη μας»…

Ακόμη, από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα οι θερμές χειραψίες του κ. Καραμανλή με τον Χριστοφοράκο… δίνουν και παίρνουν. Η άνεση που χαρακτήριζε τον φυγόδικο πρώην ισχυρό άνδρα της «Siemens» με τους πολιτικούς ταγούς του τόπου αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που μερικές από αυτές παρουσιάζει η εφημερίδα.

Ο Χριστοφοράκος φωτογραφίζεται χαμογελαστός σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις με την κυρία Μπακογιάννη, τον κ. Κούβελο, τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ κυρίους Τάσο Μαντέλη, Ακη Τσοχατζόπουλο, την κυρία Μιλένα Αποστολάκη αλλά και με πληθώρα πρωτοκλασάτων υπουργών και στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως οι κύριοι Θεόδωρος Κασσίμης, Σταύρος Καλαφάτης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Μάκη μας, χρόνια πολλά και ευτυχισμένα» εύχονται στον Χριστοφοράκο ο κ. Κούβελος και η κυρία Μπακογιάννη και υπογράφουν με τα μικρά τους ονόματα «Ισίδωρος - Ντόρα». Ο κ. Παπαντωνίου στέλνει στον τέως διευθυντή της «Siemens» «τις θερμότερες ευχές», ενώ ευχετήρια τηλεγραφήματα λαμβάνει ο Χριστοφοράκος και από τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αγγέλου τα έτη 2005 και 2007, ενώ δηλαδή βρισκόταν σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα. Ιδιαίτερα τυπικός αποδεικνύεται ο κ. Αντώναρος. Τηλεγραφεί στον Χριστοφοράκο από το 1997 και του στέλνει ανελλιπώς τις ευχές του για την ονομαστική του εορτή, άλλοτε μόνος του κι άλλοτε συνυπογράφοντας με τη σύζυγό του. «Αγαπητέ Μιχάλη, τις πιο θερμές μας ευχές για υγεία, ευτυχία και επιτυχίες. Με πολλή αγάπη Βαγγέλης και Πηνελόπη» γράφει το ζεύγος Αντώναρου σε ευχετήριο φαξ προς το κ. Χριστοφοράκο με ημερομηνία 8.11.2006.

Ευχές λαμβάνει ο πρώην ισχυρός άνδρας της «Siemens» τον Νοέμβριο του 2007 και από την κυρία Νίκη Τζαβέλα, αντιπρόεδρο τότε του Ιδρύματος Κόκκαλη και σήμερα ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ. Εν τω μεταξύ,αύριο αρχίζουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της

«Siemens» οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων, με πρώτο τον πρώην υφυπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις για την προμήθεια του συστήματος C4I εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Είχε προηγηθεί η κατάθεση της κυρίας Κατερίνας Τσακάλου, πρώην γραμμα τέως του Χριστοφοράκου, η οποία επιβεβαίωσε τις συχνές συναντήσεις που είχε ο πρώην διευθυντής της «Siemens» με υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή. Σύμφωνα με την κυρία Τσακάλου, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος επισκεπτόταν πολλές φορές την κυρία Μπακογιάννη στο γραφείο της στο υπουργείο, ενώ έστελνε δώρα στις ονομαστικές εορτές και τα Χριστούγεννα.

Η ίδια φέρεται να κατέθεσε πως ο πρώην επικεφαλής της «Siemens Ελλάς» είχε αραιότερες επαφές και με τον τέως υφυπουργό Οικονομικών κ. Πέτρο Δούκα, ενώ είχε πραγματοποιήσει και μερικές επισκέψεις στον τότε υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη…".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις