Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών στο Νομό Κορινθίας όλο το Σεπτέμβριο

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών στο Νομ...

Κρουστά! Ρυθμός είναι η κίνηση μέσα στο χρόνο

Η ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ είναι μια μεγάλη γιορτή των Κρουστών στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια ακολούθησε μια πορεία περνώντας από την Αθήνα το 1998, την Λευκάδα 1999-2001, την Πετρούπολη 2003, το Κομμένο της Άρτας 2008–2011.

Σε αυτή την πορεία έχουν περάσει από την "ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙ" μεγάλοι καλλιτέχνες και δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν παρακολουθήσει μαθήματα, σεμινάρια, και έχουν συμμετάσχει σε εργαστήρια εκατοντάδες μαθητές από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, έχουν διδάξει δεκάδες σημαντικοί καθηγητές Έλληνες και ξένοι, έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Φέτος η ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ (10ο CROUSSIS FESTIVAL), πάντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Τουλιάτου, πιο πλούσια από ποτέ σε δράσεις, απλώνεται από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2012 σχεδόν σε όλο τον νομό Κορινθίας. Με την ενεργή υποστήριξη των ανθρώπων και των φορέων του νομού, η ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ξεκινάει ένα δημιουργικό και πολιτιστικό ταξίδι, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μεγάλη επισκεψιμότητα και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής και καλώντας το διεθνές κοινό για καλλιτεχνικό τουρισμό.

Ο νέος αυτός πολιτιστικός θεσμός που ξεκινάει στο νομό υποστηρίζεται και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, τους Δήμους Κορινθίων, Σικυωνίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βέλου-Βόχας, Νεμέας, το Επιμελητήριο Κορινθίας, την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου και το Κέντρο Νέων Κορίνθου.

Σε όλη την διάρκεια αυτού του πολύ ζωντανού και κεφάτου Φεστιβάλ των κρουστών, θα γίνουν Συναυλίες, Παραστάσεις, Δρώμενα, Εργαστήρια, Μαθήματα, Σεμινάρια, Clinics, Master Glass, Εκθέσεις Τέχνης και Περιβάλλοντος, παράλληλες δράσεις, Εκδρομές, Κατασκήνωση κ.λπ., όπου, εκτός από καλεσμένους καλλιτέχνες από όλα τα είδη Τέχνης, κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις και δημιουργοί.

Η "ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ" ξεκινάει από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2012 σε Κόρινθο, Λουτράκι, Ξυλόκαστρο, Δερβένι (με πανηγυρικές παρελάσεις).

Η Επίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά Κορίνθου την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00μμ (ελεύθερη είσοδος).

Η "ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-10ο CROUSSIS FESTIVAL", αφού περάσει με πλούσιες εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές δράσεις από πολλές περιοχές του Νομού (Κόρινθο, Κιάτο, Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη, Νεμέα, Λουτράκι, Βέλο, Βραχάτι, Ζευγολατιό κ.λπ.), θα κορυφωθεί με 2 μεγάλες συναυλίες στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης που οργανώνεται (26-30 Σεπτ.) από το Επιμελητήριο Κορινθίας με τίτλο «4η Πανελλήνια Έκθεση Κορινθία 2012» στο χώρο της Σωληνουργείας Κορίνθου. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 27/9 θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία Πολυεθνικής Ομάδας «ΣΥΜ-ΠΡΑΞΗ» με τους Έλλη Πασπαλά (φωνή), Τάκη Φαραζή (πιάνο), Simone Mongelli από την Ιταλία (ντραμς), Elitsa Todorova από την Βουλγαρία (φωνή), Miroslav Ivanov από την Βουλγαρία (κιθάρα), και Νίκο Τουλιάτο (κρουστά), ενώ την Κυριακή 30/9 οι CANTO ANTICO από την Ιταλία θα δώσουν «Συναυλία Ιταλικής Παραδοσιακής Μουσικής».

Σημειώνεται ότι στην εμπορική αυτή έκθεση θα υπάρχουν περίπτερα με Έλληνες κατασκευαστές κρουστών οργάνων, οι οποίοι θα κάνουν σεμινάρια σε όποιον ενδιαφέρεται για κατασκευές κρουστών οργάνων με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή.

Στους χώρους του Φεστιβάλ και σε όλη τη διάρκειά του θα υπάρξουν περίπτερα με γεύσεις από τις χώρες που θα εκπροσωπούν οι μουσικοί, καθώς και περίπτερα με θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος κ.λπ.

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις της ‘ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ’ είναι η Εκπαιδευτική Κατασκήνωση Κρουστών που θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 3/9 έως Κυριακή 9/9 στο BLUE DOLPHIN CAMPING στην Κόρινθο, όπου οι κατασκηνωτές μπορούν να πάρουν μέρος σε Μαθήματα, Σεμινάρια και Εργαστήρια κρουστών, ντράμς, χορού, θεάτρου, μουσικοθεραπείας, δραματοθεραπείας, ζωγραφικής, κ.α. για παιδιά και ενήλικες, καθώς και πολλές συναντήσεις με μαθητές δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, Μουσικών Γυμνασίων με τους καλεσμένους καλλιτέχνες της Γιορτής.

Βασικός στόχος αυτού του Διεθνούς Φεστιβάλ Κρουστών είναι να δημιουργηθούν υποδομές στον Νομό Κορινθίας και ερεθίσματα σε νέα παιδιά για να βρουν την προσωπική καλλιτεχνική τους κατεύθυνση και διαδρομή.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ σε όλες τις συναυλίες, παραστάσεις και καλλιτεχνικές δράσεις σε όλες τις πόλεις.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ στις Συναυλίες που θα γίνουν στο BLUE DOLPHIN CAMPING θα είναι συμβολική (από 3 έως 7 ευρώ).

Συμμετοχή στην Κατασκήνωση και στα Μαθήματα κατόπιν αιτήσεως λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture