Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την Κυριακή τελειώνουν οι παραστάσεις των «Απατεώνων και Τζέντλεμεν»

Την Κυριακή τελειώνουν οι παραστάσεις τω...
Μαρτάτος Tάκης

Στην ξεκαρδιστική κωμωδία των Μπέζου και Φιλιππίδη παίζει και ο Πατρινός ηθοποιός Γιάννης Στόλλας

Ολοκληρώνονται την ερχόμενη Κυριακή 3 Ιουνίου οι παραστάσεις της ξεκαρδιστικής κωμωδίας «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» των Jeffrey Lane και David Yazbek στη σκηνή του Παλλάς στην οδό Βουκουρεστίου στην Αθήνα όπου πρωταγωνιστούν οι δημοφιλείς ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος και Πέτρος Φιλιππίδης.

Η παράσταση από την ημέρα που έκανε πρεμιέρα στις 30 Μαρτίου, έχει σημειώσει μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία ενώ αναμένεται να συνεχιστεί και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το πλούσιο θέαμα της παράστασης που σκηνοθέτησε το κωμικό δίδυμο των Μπέζου-Φιλιππίδη, με το πλήθος φαντασμαγορικών σκηνικών και την εναλλαγή 120 κοστουμιών υψηλής ραπτικής, γνώρισε ιδιαίτερη ανταπόκριση από τον κόσμο με τους θεατές (που προέρχονταν όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και την περιφέρεια) να γεμίζουν καθημερινά το μεγάλο θέατρο του Παλλάς. Η ξεκαρδιστική κωμωδία των Jeffrey Lane και David Yazbek που βασίζεται στην χολυγουντιανή κωμωδία «Dirty Rotten Scoundrels» με τους Στιβ Μάρτιν και Μάικλ Κέιν στους ρόλους των δύο γοητευτικών απατεώνων, είναι μια παράσταση γεμάτη δράση, χιούμορ, χορό, τραγούδι, συγκίνηση, τρυφερότητα και φυσικά πολύ, μα και πολύ γέλιο.

Σύμφωνα με το στόρι, δύο κομπιναδόροι συναντώνται  σ’ ένα παραλιακό θέρετρο της Νότιας Γαλλίας, που συχνάζουν πλούσιες, ώριμες αλλά εύπιστες κυρίες τις οποίες εξαπατούν αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο ήρεμος και κωμικός Λόρενς Τζέϊμσον (Γιάννης Μπέζος) αναστατώνεται, όταν ανακαλύπτει ότι ο άγαρμπος αλλά αποτελεσματικός Φρέντι Μπένσον (Πέτρος Φιλιππίδης) μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά του. Τότε αποφασίζουν να αναμετρηθούν βάζοντας ένα στοίχημά: Όποιος χάσει θα πρέπει να αποχωρήσει από την παραθεριστική λουτρόπολη.

Παρασυρμένοι όμως από τη γοητεία της νέας και εντυπωσιακής Κριστίν Κολγκέιτ (ρόλο που ερμηνεύει με πολύ χάρη η Κατερίνα Παπουτσάκη) θα πέσουν ανυποψίαστοι στην παγίδα της.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι κεντρικό ρόλο στην παράσταση έχει και ο Πατρινός ηθοποιός που έχει τελειώσει τη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, Γιάννης Στόλλας.  Ο Γιάννης Στόλλας κάνει τον Αντρέ, αστυνομικό διευθυντή μιας παραθαλάσσιας περιοχής της Νότιας Γαλλίας, της Μπομόν Σιρ Μερ. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο thebest.gr, ο Αντρέ είναι κι αυτός κομπιναδόρος, συνεργάτης του Λόρενς Τζέιμσον (Γιάννης Μπέζος) και είναι μέσα στις πιο οργανωμένες απάτες που στήνει ο Τζέιμσον με θύματα πλούσιους μεγαλογιατρούς, επιχειρηματίες, πρίγκιπες και άλλους που καταφθάνουν στα κοσμικά θέρετρα και λουτροπόλεις της νότιας Γαλλίας με τη θάλασσα, τα καζίνο και την κοσμική ζωή. Ωστόσο σύντομα στα σχέδια τους θα μπει εμπόδιο ο Φρέντι Μπένσον (Πέτρος Φιλιππίδης) ο οποίος και θα διεκδικήσει μερίδιο από την πίτα αυτή της απάτης σε βάρος των πλούσιων Αμερικανών, κ.α.

Ο Γιάννης Στόλλας είχε αναφέρει ακόμα ότι η παράσταση αρέσει πολύ στον κόσμο καθώς και ότι είναι σημαντικό σε τόσο δύσκολους καιρούς λόγω της οικονομικής κρίσης, να κάνει καλλιτεχνική, αλλά και εμπορική επιτυχία μία παράσταση η οποία διαθέτει υψηλό επίπεδο παραγωγής, εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά και ένα θίασο 16 ατόμων. Ο Γιάννης Στόλλας είχε συνεργαστεί με τον Γιάννη Μπέζο στην ιδιαίτερα δημοφιλή παράσταση «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» βασισμένη στο ομώνυμο έργο και κινηματογραφική ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα, που είχε ανέβει πρόπερσι στο θέατρο Κιβωτός.

Ακόμα ο Πατρινός ηθοποιός έχει παίξει πλάι στον Γιάννη Μπέζο και τον Πέτρο Φιλιππίδη στην παράσταση αρχαίου δράματος «Βάτραχοι» του Εθνικού Θεάτρου το 1998. Με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε συνεργαστεί και στη τηλεόραση στη σειρά «Το κλειδί».

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι οι: μετάφραση: Πέτρος Φιλιππίδης - Χρήστος Σιμαρδάνης - Γιάννης Μπέζος, σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης, κοστούμια: Βασίλης Ζούλιας, μουσική διασκευή - διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς, χορογραφίες - κίνηση: Ελπίδα Νίνου - Θανάσης Γιαννακόπουλος και φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Παίζουν ακόμα οι Γιάννα Παπαγεωργίου, Μαριάνθη Φωτάκη, Ηλίας Γιαννάκης, Θοδωρής Μπουζικάκος, Δημήτρης Κανέλλος, Μανώλης Χουρδάκης, Λήδα Καπνά, Αντώνης Αντωνάκος, Σταυρίνα Ψιμοπούλου, Πέτρος Γεωργοπάλης, Δήμητρα Τσουχνικά, Αντιγόνη Δούμου. Πρόκειται για παραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων και τα εισιτήρια κοστίζουν: 50, 40, 35, 30, 25 ευρώ και το φοιτητικό 20€.

Οι ώρες παραστάσεων είναι στις 21.00 εκτός από Τετάρτη και Κυριακή που η ώρα έναρξης είναι 20.00.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture