Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλία Ορχήστρας Πατρών υπό την διεύθυνση του Τάσου Συμεωνίδη

Συναυλία Ορχήστρας Πατρών υπό την διεύθυ...

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων οργανώνουν συναυλία της Ορχήστρας Πατρών υπό την διεύθυνση του Τάσου Συμεωνίδη, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 και ώρα 21:00 στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

H συναυλία αυτή σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της λειτουργίας της Ορχήστρας, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Πρόγραμμα

W.A.Mozart: Divertimento K.138

- E. Elgar: Serenade op.20

B. Bartok: Roumanian Dances:

P. I. Tschaikowsky: Serenade op.48

Ο Τάσος Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά, το πιάνo (Εθνικό Ωδείο), τη μουσικολογία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Μουσικών Σπουδών) και την διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας (Μουσική Ακαδημία - Βιέννη, Academie Lyrigue - Παρίσι), κάνει τα πρώτα του βήματα ως βοηθός μαέστρου στη Χορωδία Αθηνών και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και το 2002 αναλαμβάνει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Ορχήστρας και Χορωδίας Αθηνών. Από το 2003 έως το 2006 είναι μόνιμος αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ζωγράφου και από το 2010 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με έργα κλασικού ρεπερτορίου, καθώς και Ελλήνων συνθετών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, στο Φεστιβάλ Settembre Musica στο Μιλάνο και το Τορίνο κ.α.

Το 2008 ανέλαβε τη θέση του μαέστρου, δίπλα στον διακεκριμένο αρχιμουσικό Vladimir Ashkenazy, στην Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων.

Έχει συμπράξει ως μαέστρος με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Ρουμανίας, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture