Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H έκθεση γλυπτικής της Ελένης Ζαβέρδα – Κίτρου με τίτλο «Αμφιθυμίες – επιθυμίες»

H έκθεση γλυπτικής της Ελένης Ζαβέρδα – ...

Παρουσιάζεται στην Εστία Επιστημών Πάτρας

Στις 23 Μαΐου ο Σύνδεσμος Φίλων Εστίας Παιδείας Επιστημών Πάτρας, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεών του φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Ελένης Ζαβέρδα–Κίτρου με τίτλο «Αμφιθυμίες – Επιθυμίες».

Tα υλικά που συνθέτουν τα γλυπτά της έκθεσης, ο πηλός, τα μέταλλα, οι ημιπολύτιμοι λίθοι, το δέρμα, ο χρυσός, το ξύλο, οι πέτρες δεν χρησιμοποιήθηκαν τυχαία. Είναι υλικά που πολλές φορές αγγίζουν τις επιθυμίες, τους φόβους, την ματαιοδοξία και τους πόθους μας, υλικά που ανάλογα πως θα τα αξιοποιήσεις θα σου φερθούν. Πολύτιμα υλικά όπως ο χρυσός μπορούν να καταλήξουν σε κάτι πραγματικά άγριο και άσχημο, άχρηστο σαν τα σκοτεινά του μυαλού μας ενώ ευτελή υλικά μπορεί να μετατραπούν σε κοσμήματα, πολύτιμα σαν τις ψυχές μας και να μας ολοκληρώσουν σαν ένα χρέος προς εμάς τους ίδιους και κανένα άλλον. Οι άνθρωποι τόσο ατομικά όσο και σαν κοινωνία πρέπει να κερδίσουμε την μάχη με το καταστροφικό κομμάτι του εαυτού μας. Η δημιουργία και οι τεράστιες δημιουργικές δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας πρέπει να επικρατήσουν.

Η τέχνη και η επιστήμη μπορεί να συμβάλουν σε αυτό στην σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα που ζούμε αρκεί να τους επιτραπεί. ¨Κρίμα να χάνουμε τον χρόνο μας αλλού… Είναι σαν να τελειώνει η μέρα πριν καν σκοτεινιάσει κι όταν σκοτεινιάζει να είναι πια πολύ αργά…¨

Η Ελένη Ζαβέρδα γεννήθηκε στην Πάτρα το 1974. Σπούδασε στο Λονδίνο κεραμική, ξυλογλυπτική, γραφιστική, μωσαϊκό και βιτρό όπου τον Μάιο του 2001 κερδίζει υποτροφία της Βρετανικής εταιρείας "THE WORSHIPFULL COMPANY OF GLAZIERS AND PAINTERS OF GLASS" ενώ μαθητεύει και μαρμαρογλυπτική, δίπλα στον γλύπτη Τ. Κοζόκο.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Πάτρα και την Αθήνα, ενώ έργα και δουλειές της βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Πάτρα, την Αθήνα και τον Βόλο, καθώς επίσης σε ιδιωτικές συλλογές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σήμερα ζει κι εργάζεται στην Πάτρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture