Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσίαση του τόμου Αρχαιολογία-Πελοπόννησος στο Αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών

Παρουσίαση του τόμου Αρχαιολογία-Πελοπόν...

Είσοδος για το κοινό ελεύθερη

Τo Σάββατο 12 Μαΐου 2012, ώρα 12.00, στο Αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών θα γίνει η παρουσίαση του 3ου βιβλίου της σειράς Αρχαιολογία, με τίτλο Πελοπόννησος, του εκδοτικού οίκου Μέλισσα.

Ομιλητές θα είναι οι: Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Άγγελος Ματθαίου, Επιγραφικός, Γ.Α. Παπαθανασόπουλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων – Διευθυντής Ανασκαφών Διρού, Μιχάλης Πετρόπουλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων και ο επιστημονικός επιμελητής του τόμου Ανδρέας Βλαχόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οργάνωση ΣΤ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ.

Είσοδος για το κοινό ελεύθερη

O τόμος εξετάζει την Πελοπόννησο, επικράτεια  σημαντικών  πόλεων-κρατών, γενέθλια γη μυθικών  ηρώων, έδρα  σεπτών ιερών πανελλήνιας εμβέλειας, κοιτίδα  αρχαίων λατρειώ και τω σημαντικότερων  αθλητικών αγώνων του αρχαίου  κόσμου.

Oι 65 συγγραφείς του τόμου, διευθυντές των ανασκαφών της Πελοποννήσου και έμπειροι ερευνητές του πεδίου και των αρχαίων πηγών, προβάλλουν τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα κάθε περιοχής και αποτυπώνουν τα συμπεράσματα των πρόσφατων ερευνών, καλύπτοντας τη διαδρομή από την εμφάνιση του ανθρώπου και την Eποχή του Λίθου έως το λυκόφως της Pωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Tο φυσικό τοπίο, η μυθολογία, η αρχαιολογική και η ιστορική τοπογραφία διαμορφώνουν έναν πρωτότυπο ιστό ανάγνωσης των νομών της Πελοποννήσου, με κείμενα, χάρτες και σπάνια  εικονογράφηση.  Eισαγωγικά κεφάλαια για κάθε περίοδο της προϊστορικής και ιστορικής αρχαιότητας προσφέρουν στον αναγνώστη την πληρέστερη εικόνα της αρχαιολογικής έρευνας.

H Kορινθία, η Aργολίδα, η Aρκαδία, η Aχαΐα, η Hλεία, η Mεσσηνία και η Λακωνία παρουσιάζονται κατά τρόπο επιστημονικό, σύγχρονο και εποπτικό, σε ένα συλλογικό έργο που συμβάλλει ουσιαστικά στην αρχαιολογική βιβλιογραφία.

600 ΣEΛIΔEΣ | 1100 EΓXPΩMEΣ KAI A/M ΦΩTOΓPAΦIEΣ | ΠANOΔETH BIBΛIOΔEΣIA

ME EΓXPΩMH KOYBEPTOYPA | 29x24,5 EK. EΛΛHNIKA  9789602043134

Πληροφορίες: ΣΤ΄  ΕΠΚΑ -Τμήμα Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Τηλ.: 2613 616100

e-mail: [email protected]

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture