Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Ένα ξεχωριστό χορευτικό «Flashback»

Πάτρα - Ένα ξεχωριστό χορευτικό «Flashback»

Θα παρουσιαστεί αυτήν την Τρίτη και την Τετάρτη στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων από την ομάδα meli act

Με μία παράσταση χοροθεάτρου συνεχίζει το Μαγιάτικο θεατρικό του πρόγραμμα το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας. Αυτή την Τρίτη και την Τετάρτη 8 και 9 Μαίου στις 21.30 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων θα παρουσιαστεί η παράσταση «Flashback» από την ομάδα χορού meli act. Δώδεκα χορευτές και δύο χορογράφοι μέσα από τον ίδιο χώρο σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, συναντιούνται για να θυμηθούν και να δημιουργήσουν.

Πρόκειται για ομαδική αναδρομή σε χορογραφίες που παρουσιάστηκαν παλιότερα με στόχο την εξέλιξη τους αλλά και μια προσωπική αναδρομή για καθένα από τα μέλη της ομάδας χορού meli act. Όπως εξηγούν η Ελένη Μπαλαφούτη και η Έφη Παναγιωτοπούλου υπεύθυνες για τη χορογραφία,
πρόκειται για ένα flashback στην καλλιτεχνική διαδρομή ενός χώρου μέσα από το εργαστήρι χορογραφίας του, το οποίο δένει το παρελθόν με το παρόν και συγχρόνως δίνει την έμπνευση για ένα παιχνίδι με τον χρόνο που εμβαθύνει όχι μόνο στην κίνηση αλλά και στην προσωπικότητα του χορευτή και του χορογράφου.

Πρόκειται για διαδρομές που αντιστρέφονται, αναμνήσεις που αναδύονται και όρια που αμφισβητούνται, συνθέτουν μια χορευτική ιστορία που ξεκινώντας στο «τώρα» και καταλήγοντας στο «τότε» περιγράφει, αναλύει, προβληματίζει, διασκεδάζει και ηρεμεί. «Το παρελθόν καθορίζει το παρόν και το παρόν ανατρέχει στο παρελθόν για να προσδιοριστεί. Η συμφιλίωση τους φέρνει τη λύτρωση. Ότι έγινε είναι καλό να το αποδεχτούμε, να εμβαθύνουμε και να απαλλαγούμε από αυτό αν μας δεσμεύει και μας αλλοιώνει ή να το εξελίξουμε αν μας εκφράζει».

Στην παράσταση χορεύουν οι: Νίκος Αθανασόπουλος, Μαρίνα Γαβριήλ, Έλενα Κατσίνα, Μαρία Κίκινα, Βάσω Κουτρούμπα, Αθηνά Πυργιώτη, Αγγελική Σωτηροπούλου, Βίβιαν Τριανταφυλλοπούλου, Μιμίκα Τσαϊλάκη, , Δώρα Φλωκατούλα, Αλέξης Φραγκούλης, Κατερίνα Χρονοπούλου. Οι φωτισμοί της παράστασης είναι του Πατρινού Νίκου Σωτηρόπουλου.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture