Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Τέλεσαν μνημόσυνο για τον Θανάση Βέγγο

Πάτρα:Τέλεσαν  μνημόσυνο για τον Θανάση  Βέγγο
Μαρτάτος Tάκης

Μετά από πρωτοβουλία του καλού φίλου και θεράποντα ιατρού του ηθοποιού Παναγιώτη Παπαθανασόπουλου

Μνημόσυνο για τον αξέχαστο «Καλό μας άνθρωπο», τον σπουδαίο ηθοποιό μας Θανάση Βέγγο, για τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 6 Μαίου στην Πάτρα, στον ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών στο Πανεπιστήμιο στο Ρίο έπειτα από πρωτοβουλία του καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτη Παπαθανασόπουλου που ήταν ο προσωπικός γιατρός του Θανάση Βέγγου εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη το πρωί στο μικρό αλλά πολύ όμορφα αγιογραφημένο ναό των Τριών Ιεραρχών στο κέντρο του οποίου είχε τοποθετηθεί για την επιμνημόσυνη δέηση ο δίσκος με τα κόλλυβα και η φωτογραφία του Θανάση Βέγγου.

Όπως ξαναγράψαμε ο μεγάλος αυτός κωμικός και δραματικός μας ηθοποιός που ευτύχησε να συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς όπως οι σκηνοθέτες Παντελής Βούλγαρης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Ντίνος Κατσουρίδης, Γιώργος Μιχαηλίδης, κ.α., έφυγε από τη ζωή στις 3 Μαίου του 2011, την ημέρα που γιορταζόταν η Παγκόσμια ημέρα Γέλιου.

Η κηδεία του Θανάση Βέγγου είχε γίνει την επομένη μέρα, στις 4 Μαίου παρουσία πλήθους κόσμου στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο που ήταν από τις πιο αγαπημένες του γωνιές στην Αθήνα και είχε αποτελέσει φυσικό ντεκόρ σε πολλές από τις ταινίες του.

Όπως μάθαμε από τον κύριο Παπαθανασόπουλο ο οποίος μάλιστα στη διάρκεια της σημερινής Θείας λειτουργίας και του μνημόσυνου του Θανάση Βέγγου, έψαλε κιόλας, την περασμένη Πέμπτη 3 Μαίου η οικογένεια του εκλιπόντος ηθοποιού (η αγαπητή σύζυγος του Μίνα και οι δύο γιοι του Βασίλης και Χάρης) τέλεσαν μνημόσυνο στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας.

Επίσης αποκαλυπτικό και συγκινητικό είναι αυτό που μας είπε ο κ. Παπαθανασόπουλος ότι ο Θανάσης Βέγγος όταν πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, στις αρχές του Νοεμβρίου του 2010, είχε επανέλθει και ήταν καλά στην υγεία του και μάλιστα σχεδίαζε να ξαναπαίξει.

Συγκεκριμένα ήταν σε συζητήσεις να κάνει το διαφημιστικό σποτ για τον καφέ Λουμίδη που τελικά ανέλαβε ο Κώστας Βουτσάς ενώ σκεφτόταν σοβαρά και το ενδεχόμενο να παίξει σε ένα ντοκιμαντέρ για την Πάτρα που αγαπούσε πολύ, το οποίο θα έμοιαζε με τη σειρά εκπομπών για την ιστορία της Θεσσαλονίκης που είχε κάνει μαζί με την Κάτια Δανδουλάκη, την Κάκια Ιγερινού και τον Γιώργο Σταυρόπουλο στο κανάλι της ΕΤ3. Δυστυχώς όμως η νέα επιδείνωση της υγείας του και ο θάνατος του σε ηλικία 84 ετών άφησαν αυτά τα σχέδια και όνειρα του ανολοκλήρωτα.

Τη Θεία λειτουργία και το μνημόσυνο για τον αλησμόνητο Θανάση Βέγγο, τον άνθρωπο που έτρεχε ασταμάτητα και που μέσα από τις ερμηνείες του εξέφραζε τα βάσανα και τις ταλαιπωρίες του καθημερινού Έλληνα βιοπαλαιστή, τέλεσε ο γηραιός ιερέας του ναού των Τριών Ιεραρχών, ο π. Ανδρέας Σπυρόπουλος από το Καστρίτσι ο οποίος εξερχόμενος από το ναό είπε στο thebest.gr ότι «ο Βέγγος μας έκανε και γελούσαμε ξεχνώντας τις έννοιες και τα προβλήματα μας».

Ήταν πραγματικά μία ξεχωριστή στιγμή σήμερα και μπράβο στον καθηγητή νευρολογίας κύριο Παναγιώτη Παπαθανασόπουλο και την οικογένεια του, τους οποίους εκτιμούσε και εμπιστευόταν πολύ ο Θανάσης Βέγγος, που πήραν αυτή την πρωτοβουλία και τέλεσαν το μνημόσυνο για τον αξέχαστο ηθοποιό μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture